Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Încheierea prin care s-a respins cererea de suspendare a cauzei. Inadmisibilitate recurs
10.12.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, din interpretarea dispoziţiilor art. 2441 C. proc. civ. (art. 414 NCPC) rezultă că pot fi atacate cu recurs în mod separat doar încheiereile prin care se suspendă cauza sau cele prin care s-a respins cererea de repunere pe rol a procesului, iar nu şi cele prin care s-a respins cererea de suspendare. În consecinţă, calea de atac a recursului nu este deschisă împotriva unei încheieri, care conţine dispoziţii ce nu sunt susceptibile de a fi atacate pe cale separată. (Decizia nr. 1636 din 22 martie 2013 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect recurs împotriva închererii de respingere a cererii de suspendare a judecăţii)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ICCJ. Încheierea prin care s-a respins cererea de suspendare a cauzei. Inadmisibilitate recurs”

  1. Liviu BORDAS spune:

    Nu spun că Înalta Curte nu are dreptate. Are, în mod evident.

    Spun doar că, la redactarea textului art.414, o minimă grijă cu privire la acurateţea textului ar fi înlăturat orice urmă de ambiguitate.

    Este adevărat că textul stabileşte că recursul poartă asupra încheierii prin care instanţa se pronunţă asupra suspendării judecăţii (şi nu asupra cererii de suspendare). Numai că textul ar putea fi interpretat şi altfel, dacă admitem că instanţa se pronunţă prin încheiere şi în cazul respingerii cererii de suspendare, de unde s-ar putea trage concluzia că şi această din urmă încheiere ar putea fi atacată cu recurs.

    Desigur, alin.(2) lămureşte într-un fel lucrurile, dar revin cu întrebarea: nu era mai simplu ca lucrurile să fi fost limpezi de la bun început? Dacă ar fi fost aşa, respingerea ca inadmisibil a recursului împotriva încheierii de respingere a cererii de suspendare nu ar mai fi fost o ştire, ci un fapt banal, nedemn de a face obiectul unui articol în presa de specialitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.