Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulament privind statisticile demografice europene
11.12.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 330 din 10 decembrie 2013 a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 1260/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 noiembrie 2013 privind statisticile demografice europene.

Obiectivul regulamentului: crearea unui cadru juridic comun pentru elaborarea sistematică de statistici demografice europene în statele membre. În acest sens, regulamentul stabileşte cadrul juridic pentru dezvoltarea, producerea şi difuzarea statisticilor europene privind populaţia şi mişcarea naturală a acesteia.

Potrivit regulamentului, Comisia Europeană urmează să prezinte Parlamentului European şi Consiliului un prim raport privind punerea sa în aplicare până la 31 decembrie 2013 şi un al doilea raport până la 31 decembrie 2023.

Regulamentul a fost adoptat la Strasbourg, în 20 noiembrie 2013 şi intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării lui în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, aplicarea sa urmând să înceteze la 31 august 2028.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti