Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Robert Cazanciuc: ”Fără a înţelege cu adevărat nevoia reală a societăţii nu vom putea elabora norme care să fie un instrument util”
11.12.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a participat marți, 10 decembrie 2013, la deschiderea seminarului ”Utilizarea și protecția cecului ca instrument de plată”, organizat de Ziarul Financiar, Banca Națională a României și Ministerul Justiției, potrivit unui comunicat.

În cadrul acestui seminar au participat Bogdan Olteanu – Viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Tiberiu Nițu – Procurorul General al Românie, Ruxandra Avram – șef serviciu Direcția Stabilitate Financiară din Banca Națională a României, Cornel Popa – avocat partener ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, Ela Breazu – director executiv Corporate Tranzaction Banking Bancpost, Florin Pogonaru – președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Hostiuc – director editorial al Ziarului Financiar.

În urma publicării, în data de 19 iulie 2013, a unui articol, în Ziarul Financiar, semnat de către proprietarul unei companii, cu privire la problemele ce au apărut după ce au fost emise unele instrumente de plată în lipsa unor lichidități suficiente în cont, care trece prin această situație, ministrul Justiției a avut inițiativa de a realiza această reuniune între reprezentanții sistemului judiciar, ai mediului de afaceri și ai presei.

În deschiderea lucrărilor, Robert Cazanciuc a declarat: ”Mă bucur că am reuşit să organizăm această întâlnire sub semnul unui parteneriat între sistemul judiciar, sistemul bancar, presă şi, într-o dublă calitate de partener şi beneficiar, mediul de afaceri din România. Cred că avem nevoie de acest tip de dialog la care oamenii să poată participa fără niciun fel de temeri, deschis, să dorească să contribuie, într-un fel sau altul, din spirit civic, dintr-o nevoie personală, din frustrare, sau chiar din furie, la găsirea unor soluţii care să mişte lucrurile. Cu siguranţă, unii dintre dumneavoastră au mai participat la acest tip de exercițiu şi sunt dezamăgiţi pentru că în urma lui, poate, nu s-a întâmplat nimic. Apelul meu este să mai încercaţi o dată, să participaţi la acest tip de parteneriat în care împreună să putem găsi soluţii.”

De asemenea, ministrul și-a exprimat dorința ”de a identifica acel instrument de plată, de garanţie, de care, până la urma urmei, mediul de afaceri are nevoie cu adevărat ca să dea încredere, să mişte lucrurile. Noi avem de multe ori un gol între o realitate normativă şi nevoia reală a societăţii. Începem prin acest tip de dialog să facem o legătură permanentă între nevoia reală a societăţii şi cadrul normativ. Fără a înţelege cu adevărat nevoia reală a societăţii nu vom putea elabora norme care să fie un instrument util, ci vom crea în continuare forme fără fond care vor aduce mai degrabă blocaje în economie decât sprijin real. Sper că această întâlnire va fi un sprijin real pentru a mişca lucrurile, sper să fie doar un prim pas pe calea dialogului  între instituţii şi mediul de afaceri şi să găsim împreună soluţii.”

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti