« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor se vor ocupa si de detergenti
10.07.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial nr. 460/9 iulie 2007 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 658/2007 privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) nr. 648/2004 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene privind detergentii.

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au fost desemnate prin hotarare ca autoritati competente pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 648/2004 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene privind detergentii.

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului are ca atributii: primirea, examinarea si evaluarea solicitarilor de derogare formulate de catre producatori in conformitate cu prevederile Regulamentului mentionat mai sus, transmiterea rezultatului evaluarii solicitarilor de derogare Comitetului interministerial stiintific consultativ pentru evaluarea toxicitatii si ecotoxicitatii substantelor chimice periculoase si Comisiei Europene, s.a.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor controleaza daca detergentii sunt introdusi pe piata cu respectarea prevederilor Regulamentului, notifica producatorul privind obligatia de a-si retrage de pe piata produsele neconforme si, respectiv, instiinteaza Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu despre neconformitatile constatate; de asemenea, constata si aplica sanctiuni contraventionale.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

 
Secţiuni: Content, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD