Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA București și BPV Grigorescu Ștefănică. Câștigătorii concursului de eseuri ,,Supravegherea comunicaţiilor din mediul online”


11 decembrie 2013 | Diana Elena ROTARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Pe data de 5 decembrie 2013 a avut loc premierea câștigătorilor concursului de eseuri organizat de către ELSA București pe tema ,,Supravegherea comunicațiilor din mediul online” (”Surveillance of Internet Communication”) care s-a desfășurat în perioada 20 octombrie-28 noiembrie. Acesta s-a desfășurat pe două secțiuni – limba română și limba engleză. Câștigătoarea la secțiunea în limba română este Anamaria Staicu, studentă în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea din București, iar la secțiunea în limba engleză primul loc a fost ocupat de către Mihaela Elena Gheorghe. Câștigătorii au fost desemnați de către dl. profesor Dragoș Costescu. Redăm mai jos testimonialele celor două câștigătoare.

Anamaria Staicu: ,Am participat la acest concurs, pentru că mi-a plăcut tema. Subiectul este de actualitate și ne vizează în mod direct, ca utilizatori ai mediului online. Am devenit dependenți de tehnologie și acest lucru se reflectă în majoritatea domeniilor, însă, pe lângă avantajele pe care ni le oferă, există și efecte negative. Eram conștientă de posibilitatea interceptării datelor personale, dar, cu ocazia acestui concurs, am înțeles cât de grav ni se încalcă drepturile și cât este de importantă o sporire a protecției noastre. De asemenea, a fost o provocare participarea la acest concurs, deoarece nu există prea multe lucrări scrise în acest sens, astfel că m-am concentrat pe legislație și pe articole ale unor autori străini. Este adevarat că societatea este într-o continuă schimbare, tehnologia se dezvoltă constant, dar, cel mai important, din punctul meu de vedere, este armonizarea legislației cu schimbările care au loc.”

Mihaela Elena Gheorghe„Supravegherea comunicațiilor din mediul online” mi-a oferit o dublă satisfacție. În primul rând plăcerea de a scrie despre o temă care se află de ceva vreme în aria intereselor mele și în al doilea rând feedback-ul util și pertinent al corectorilor, care mă va ajuta să îmi îmbunătățesc stilul și abordarea în scrierea unor astfel de eseuri. Cu siguranță voi mai participa și la alte concursuri ELSA București.

Le mulțumim partenerilor acestui eveniment – bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ – cea care ne-a ajutat să oferim premiile în bani și a oferit internshipuri participanților acestui concurs:

„Am sprijinit acest proiect pentru a contribui la formarea viitoarei generaţii de specialişti în drept. Concursul a fost o modalitate excelentă de a încuraja prelucrarea informaţiilor şi gândirea analitică, două competenţe de bază în domeniul nostru: nu poţi să fii un avocat bun, fără să analizezi informaţia şi să argumentezi o poziţie. Şi pentru că vrem să oferim participanţilor o continuare în viaţa reală a acestui exerciţiu academic, doi dintre participanţi vor avea ocazia să îşi folosească talentul şi aptitudinile în situaţii profesionale reale, alături de echipa noastră specializată pe media şi tehnologie. Felicitări ELSA Bucureşti pentru organizarea concursului şi câştigătorilor competiţiei pentru succesul înregistrat“, a declarat Alexandru Rusu, partener bpv GS şi coordonator al departamentului TMT (tehnologie, media şi telecomunicaţii) al bpv GS.

Mulţumim, de asemenea, editurii Wolters Kluwer care a oferit cărți, precum și un abonament pentru acces la platforma legislativă iDrept, Curierului judiciar, care va publica eseul câștigător la secțiunea în limba română, precum și echipei Lawyr.it care va publica eseul câștigător de la secțiunea în limba engleză.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii