Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

ELSA București și BPV Grigorescu Ștefănică. Câștigătorii concursului de eseuri ,,Supravegherea comunicaţiilor din mediul online”
11.12.2013 | Diana Elena ROTARU

JURIDICE - In Law We Trust

Pe data de 5 decembrie 2013 a avut loc premierea câștigătorilor concursului de eseuri organizat de către ELSA București pe tema ,,Supravegherea comunicațiilor din mediul online” (”Surveillance of Internet Communication”) care s-a desfășurat în perioada 20 octombrie-28 noiembrie. Acesta s-a desfășurat pe două secțiuni – limba română și limba engleză. Câștigătoarea la secțiunea în limba română este Anamaria Staicu, studentă în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea din București, iar la secțiunea în limba engleză primul loc a fost ocupat de către Mihaela Elena Gheorghe. Câștigătorii au fost desemnați de către dl. profesor Dragoș Costescu. Redăm mai jos testimonialele celor două câștigătoare.

Anamaria Staicu: ,Am participat la acest concurs, pentru că mi-a plăcut tema. Subiectul este de actualitate și ne vizează în mod direct, ca utilizatori ai mediului online. Am devenit dependenți de tehnologie și acest lucru se reflectă în majoritatea domeniilor, însă, pe lângă avantajele pe care ni le oferă, există și efecte negative. Eram conștientă de posibilitatea interceptării datelor personale, dar, cu ocazia acestui concurs, am înțeles cât de grav ni se încalcă drepturile și cât este de importantă o sporire a protecției noastre. De asemenea, a fost o provocare participarea la acest concurs, deoarece nu există prea multe lucrări scrise în acest sens, astfel că m-am concentrat pe legislație și pe articole ale unor autori străini. Este adevarat că societatea este într-o continuă schimbare, tehnologia se dezvoltă constant, dar, cel mai important, din punctul meu de vedere, este armonizarea legislației cu schimbările care au loc.”

Mihaela Elena Gheorghe„Supravegherea comunicațiilor din mediul online” mi-a oferit o dublă satisfacție. În primul rând plăcerea de a scrie despre o temă care se află de ceva vreme în aria intereselor mele și în al doilea rând feedback-ul util și pertinent al corectorilor, care mă va ajuta să îmi îmbunătățesc stilul și abordarea în scrierea unor astfel de eseuri. Cu siguranță voi mai participa și la alte concursuri ELSA București.

Le mulțumim partenerilor acestui eveniment – bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ – cea care ne-a ajutat să oferim premiile în bani și a oferit internshipuri participanților acestui concurs:

„Am sprijinit acest proiect pentru a contribui la formarea viitoarei generaţii de specialişti în drept. Concursul a fost o modalitate excelentă de a încuraja prelucrarea informaţiilor şi gândirea analitică, două competenţe de bază în domeniul nostru: nu poţi să fii un avocat bun, fără să analizezi informaţia şi să argumentezi o poziţie. Şi pentru că vrem să oferim participanţilor o continuare în viaţa reală a acestui exerciţiu academic, doi dintre participanţi vor avea ocazia să îşi folosească talentul şi aptitudinile în situaţii profesionale reale, alături de echipa noastră specializată pe media şi tehnologie. Felicitări ELSA Bucureşti pentru organizarea concursului şi câştigătorilor competiţiei pentru succesul înregistrat“, a declarat Alexandru Rusu, partener bpv GS şi coordonator al departamentului TMT (tehnologie, media şi telecomunicaţii) al bpv GS.

Mulţumim, de asemenea, editurii Wolters Kluwer care a oferit cărți, precum și un abonament pentru acces la platforma legislativă iDrept, Curierului judiciar, care va publica eseul câștigător la secțiunea în limba română, precum și echipei Lawyr.it care va publica eseul câștigător de la secțiunea în limba engleză.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA BucureștiPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.