Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Echipa Facultății de Drept, Universitatea de Vest Timișoara, a ocupat locul II la World Human Rights Moot Court Competition
12.12.2013 | JURIDICE.ro

PretoriaÎn perioada 7–10 decembrie 2013 s-a desfăşurat la Pretoria (Africa de Sud) faza finală a celei de-a cincea ediţii a World Human Rights Moot Court Competition, prestigiosul concurs științific studenţesc organizat de Centrul pentru Drepturile Omului de pe lângă Universitatea din Pretoria, potrivit unui comunicat.

La faza finală au participat cele mai bune 15 echipe din cele 5 regiuni ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

România a fost reprezentată de echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, formată din Oana Maria Ştefănescu şi Alexandru Dan Şipoş, studenţi în anul II.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a situat pe locul II în clasamentul general mondial, devansând, prin acest rezultat, echipe ale unor universităţi de prestigiu, cum sunt Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite ale Americii); Universitatea din Lucerne (Elveţia), Universitatea Erlangen-Nurenberg (Germania), Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun (Polonia), Universitatea din Buenos Aires (Argentina); Universitatea din Sao Paulo (Brazilia), Universitatea New South Wales (Australia), potrivit unui comunicat semnat de conf. univ. dr. Lucian Bercea, decanul Facultății de Drept a Universității din Timișoara.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a fost pregătită de dl. lect. univ. dr. Lucian Bojin și d-ra Alexandra Bioc, absolventă a facultății și multiplă premiată în trecut la astfel de concursuri. Echipele facultății participante la concursurile internaționale studenţești de drept internațional public și drepturile omului își desfășoară pregătirea sub coordonarea d-lui conf. univ. dr. Valentin Constantin.

Participările Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara la acest concurs au devenit o tradiţie: în anul 2011 echipa Facultăţii de Drept din Timişoara a câştigat grupa regională Europa Centrală şi de Est şi a obţinut locul 4 în clasamentul general individual al pledanţilor, iar în anul 2012 s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală şi de Est, obţinând, de asemenea, locul 9 în clasamentul general mondial.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.