Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norma privind finanţarea cu dobândă subvenţionată a operatorilor economici
12.12.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 769 din data de 10 decembrie 2013 a fost publicată Hotărârea Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări nr. 186/2013 pentru aprobarea Normei „Finanţarea cu dobândă subvenţionată a operatorilor economici (NI-FIN-06-VIII/0)”.

EximBank acordă operatorilor economici credite în lei cu dobândă subvenţionată, destinate creşterii competitivităţii acestora şi susţinerii mediului de afaceri românesc.

Norma stabileşte condiţiile de derulare a schemei transparente de ajutor de minimis în perioada suplimentară de implementare, respectiv până la data de 30 iunie 2014, cu respectarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1998/2006.
Produsele de finanţare acordate de către EximBank conform schemei înglobează o componentă de ajutor de minimis, sub forma subvenţiei de dobândă.
În cazul creditului pentru femei antreprenor, ajutorul de minimis se acordă sub forma subvenţiei de dobândă şi a subvenţiei de garanţie.

Bugetul total al schemei pentru perioada suplimentară de implementare, respectiv până la data de 30 iunie 2014, este:
– fonduri pentru finanțări cu dobândă subvenţionată – 6 milioane lei;
– total ajutor de minimis pentru subvenţie de dobândă – 1 milion lei;
– total ajutor de minimis pentru garanţii – 0,1 milioane lei;
– număr estimate de beneficiari – 10.

Schema de minimis se aplică până la data de 30 iunie 2014. Data limită de semnare a contractelor de credit aferente finanţărilor aprobate în cadrul schemei este 30 iunie 2014.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti