Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Raport privind disparitatea salarială de gen
16.12.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii un raport care atestă că disparitatea salarială de gen, respectiv diferența medie înregistrată în UE între câștigul salarial orar al femeilor și cel al bărbaților, este de 16,2%.

Aşadar, diferența de remunerare dintre femei și bărbați este, în continuare, o realitate în toate țările UE, nivelul său variind de la 27,3% în Estonia, la 2,3% în Slovenia.

Scopul raportului: evaluarea aplicării în practică, în țările UE, a dispozițiilor privind remunerarea egală, acesta estimând că, în viitor, principala provocare pentru toate statele membre va fi aplicarea corectă și controlul respectării normelor stabilite de Directiva din 2006 privind egalitatea de șanse.

Ca urmare a publicării acestor informaţii şi având în vedere că egalitatea de gen este unul dintre principiile fondatoare ale UE, Comisia va monitoriza cele 26 de state membre care nu au transpus în mod clar şi suficient Directiva amintită, în scopul de a asigura aplicarea și respectarea deplină a drepturilor stabilite de legislația UE.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti