Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Cererea de revizuire a unei hotărâri arbitrale. Inadmisibilitate
16.12.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 364 C. proc. civ. (art. 608 NCPC), hotărârea arbitrală poate fi desfiinţată numai prin acţiune în anulare, pentru unul din motivele prevăzute la lit. a)-i) din acelaşi articol, controlul efectuat de instanţă asupra hotărârii arbitrale fiind un control de legalitate, şi nu de temeinicie. Prin urmare, întrucât dispoziţiile art. 364 C. proc. civ. consacră unicitatea mijlocului prin care se poate obţine desfiinţarea hotărârii arbitrale, excluzând posibilitatea atacării hotărârii arbitrale nu doar prin căile ordinare de atac, ci şi prin cele extraordinare, rezultă că este inadmisibilă cererea de revizuire a hotărârii arbitrale. (Decizia nr. 2592 din 27 iunie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect revizuire hotărâre arbitrală)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti