Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

LSA Suceava. Concurs de Procese Simulate, Drept Civil – Obligații. Câștigătorii
17.12.2013 | Cornel TILIHOI

Secţiuni: Drept civil, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Law Students Association (LSA) Suceava a organizat sâmbătă, 14 decembrie 2013, la Palatul de Justiție Suceava etapa locală a ”Concursului de Procese Simulate, Drept Civil – Obligații”.

În cadrul acestui eveniment studenții Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, specializarea Drept, au avut oportunitatea de a pleda în instanță, asumându-și rolul de avocat în cazuri concrete, propuse de prodecan Ignătescu Camelia.

Concursul s-a desfășurat în două etape: proba eliminatorie și proba finală. În urma pledoariilor susţinute în cele două semifinale juriul a desemnat echipele care s-au calificat în finală și au prezentat o scurtă motivare a alegerii acestora. Cele două echipe calificate în finală au primit o speță, iar pentru rezolvarea acesteia li s-a acordat un timp limitat de 20 de minute.

În urma pledoariei finale, juriul a acordat două premii, respectiv premiul pentru cel mai bun pledant și premiul pentru cel mai bun memoriu.

Premiul I, ce asigură şi participarea concurenţilor la etapa naţionalǎ a competiţiei, a fost câștigat de echipa formată din studenții Mircea Grozavu, anul IV și Denisa Șibneschi, anul II de studiu, specializarea Drept în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Aceeași echipă a obținut și premiul pentru cel mai bun pledant. Premiul II și premiul pentru cel mai bun memoriu a fost câștigat de echipa formată din studenții Boghean Liviu și Costea Iuliana Olga, ambii studenți în anul III la aceeași specializare.

Premiul III a fost obținut de echipa formată din studentele Claudia Șandru și Maga Beatrice, ambele în anul III. Mențiunea a fost adjudecată de Lorena Măzăreanu și Arghir Popescu.

Această competiţie a avut ca scop acordarea unei noi oportunități studenţilor de la drept – aceea de a pleda în cadrul instanţei, având şansa de a-și valorifica cunoștințele teoretice şi oportunitatea de a conştientiza ce presupune activitatea din aria avocaturii.

Juriul a fost compus din domnul judecător Codrean Gheorghe, președinte al Tribunalului Suceava, lect. dr. av. Ignătescu Camelia și lect. dr. av. Pascariu Liana.

Întreg evenimentul poate fi vizionat aici.

Cornel TILIHOI
PR LSA Suceava

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti