Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ELSA Internațional. International Legal Research Group – Online Hate Speech. Cum a fost


18.12.2013 | Adina CAZAN, Elena-Delia HALICI, Adina CAZAN
Secţiuni: Cyberlaw, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada aprilie-noiembrie 2013 s-a derulat proiectul International Legal Research Group – Online Hate Speech, organizat de ELSA Internațional și Consiliul Europei, la care au luat parte echipe din 20 de țări. Scopul acestui proiect a fost cel de a combate intimidarea, ura, rasismul sau discriminarea pe Internet și de a crește gradul de informare al generației tinere cu privire la campania inițiată de Council of Europe – No Online Hate Speech Movement.

Echipa ELSA România a fost alcătuită din Ciubotaru Luca (coordonator), Cojocaru Ana, Dănilă Gabriela, Ghicajanu Daniela, Halici Elena-Delia și Mazilu Raul. Raportul creat reflectă nivelul legislației naționale pe această temă, amenințările și posibilele soluții cu privire la acest subiect. Acesta va contribui la realizarea unui raport la nivel internațional care va da o direcție statelor membre ale Consiliului Europei privind armonizarea și îmbunătățirea legislației.

Acest proiect face parte dintr-o colaborare mai amplă între ELSA Internațional și Council of Europe ce a mai inclus o competiție de eseuri și un sondaj creat și distribuit la nivel internațional. Momentul ce a marcat încheierea acestui program a fost Conferința finală de la Oslo din perioada 3-8 decembrie 2013.

De asemenea, dorim să mulțumim profesioniștilor dreptului și instituțiilor ce ne-au ajutat în demersurile noastre: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Marian Panait (Coordonator No Hate Speech Movement, România), Lect. dr. Maxim Dobrinoiu – Univ. „Nicolae Titulescu”, București, Lect. dr. Alina Gentimir – Univ. „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Dl. Răzvan Horaţiu Radu – Agentul Guvernamental al României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Externe.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști. Ideea înfiinţării asociației a fost aceea de a promova legături internaţionale și înțelegerea reciprocă între studenții de pe ambele părti ale cortinei de fier, momentantan ELSA funcționând în 42 de țări, în cadrul a peste 300 de Facultăți de Drept. ELSA România a luat ființă în 1990, fiind singura asociaţie a studenţilor la Drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităților oferite studenților la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștințe noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării științifice, contribuția în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate și încurajarea studenților la Drept și a tinerilor juriști să acționeze pentru binele societății.

Elena-Delia HALICI
Director for Public Relations
ELSA ROMÂNIA
Adina CAZAN
student, Universitatea din Galati, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti