Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

ELSA Internațional. International Legal Research Group – Online Hate Speech. Cum a fost
18.12.2013 | Adina CAZAN, Elena-Delia HALICI, Adina CAZAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În perioada aprilie-noiembrie 2013 s-a derulat proiectul International Legal Research Group – Online Hate Speech, organizat de ELSA Internațional și Consiliul Europei, la care au luat parte echipe din 20 de țări. Scopul acestui proiect a fost cel de a combate intimidarea, ura, rasismul sau discriminarea pe Internet și de a crește gradul de informare al generației tinere cu privire la campania inițiată de Council of Europe – No Online Hate Speech Movement.

Echipa ELSA România a fost alcătuită din Ciubotaru Luca (coordonator), Cojocaru Ana, Dănilă Gabriela, Ghicajanu Daniela, Halici Elena-Delia și Mazilu Raul. Raportul creat reflectă nivelul legislației naționale pe această temă, amenințările și posibilele soluții cu privire la acest subiect. Acesta va contribui la realizarea unui raport la nivel internațional care va da o direcție statelor membre ale Consiliului Europei privind armonizarea și îmbunătățirea legislației.

Acest proiect face parte dintr-o colaborare mai amplă între ELSA Internațional și Council of Europe ce a mai inclus o competiție de eseuri și un sondaj creat și distribuit la nivel internațional. Momentul ce a marcat încheierea acestui program a fost Conferința finală de la Oslo din perioada 3-8 decembrie 2013.

De asemenea, dorim să mulțumim profesioniștilor dreptului și instituțiilor ce ne-au ajutat în demersurile noastre: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Marian Panait (Coordonator No Hate Speech Movement, România), Lect. dr. Maxim Dobrinoiu – Univ. „Nicolae Titulescu”, București, Lect. dr. Alina Gentimir – Univ. „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Dl. Răzvan Horaţiu Radu – Agentul Guvernamental al României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Externe.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști. Ideea înfiinţării asociației a fost aceea de a promova legături internaţionale și înțelegerea reciprocă între studenții de pe ambele părti ale cortinei de fier, momentantan ELSA funcționând în 42 de țări, în cadrul a peste 300 de Facultăți de Drept. ELSA România a luat ființă în 1990, fiind singura asociaţie a studenţilor la Drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităților oferite studenților la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștințe noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării științifice, contribuția în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate și încurajarea studenților la Drept și a tinerilor juriști să acționeze pentru binele societății.

Elena-Delia HALICI
Director for Public Relations
ELSA ROMÂNIA
Adina CAZAN
student, Universitatea din Galati, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate