Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Emily O’Reilly: „Cetăţenia europeană este în criză”


18 decembrie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Cu ocazia conferinţei „Anul European al Cetăţenilor 2013„, organizată la Vilnius, Ombudsmanul European, Emily O`Reilly, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că obiectivul-cheie al cetăţeniei europene, şi anume acela ca oamenii să simtă un puternic ataşament faţă de uniune, nu are succes, potrivit ombudsman.europa.eu.

În acest sens, ea a subliniat că trebuie păstrate în minte valorile şi principiile care stau la baza UE, nu doar cele economice, cât mai ales respectul pentru drepturile fundamentale, noțiunea de libertate, solidaritate, protecția minorităților și respectul pentru diversitatea culturală și lingvistică.

Totodată, Ombudsmanul European a amintit că alegerea reprezentanţilor în Parlamentul European, în 2014, ar putea fi o oportunitate excelentă pentru ca cetăţenii să se facă auziţi, dar şi pentru a determina rezultatele alegerii viitorului preşedinte al Comisiei.

În acelaşi timp, O’Reilly a cerut instituțiilor UE să devină mai transparente și mai responsabile, astfel încât să nu fie percepute ca distante faţă de problemele oamenilor, declarând: „Instituțiile noastre europene trebuie să se comporte impecabil și să fie capabile de a rezista tentației de a fi arogante, dar și comportamentului de auto-servire. Având în vedere lipsa de legitimitate politică percepută, UE însăși trebuie să fie considerată a fi etalonul de aur în aceste zone”.

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri