Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura privind registrul entităţilor publice


18 decembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 794 din data de 17 decembrie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2004/2013 pentru aprobarea Procedurii privind registrul entităţilor publice.

Actul normativ aprobă Procedura privind registrul entităţilor publice, prevăzută la art. 36 din OUG nr. 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru îndeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, entităţile publice definite conform prevederilor OUG nr. 88/2013 au obligaţia depunerii formularului „Fişa Entităţii Publice” în vederea înregistrării în Registrul entităţilor publice.

Formularul „Fişa Entităţii Publice” se completează electronic şi se depune on-line sau la ghişeul unităţii Trezoreriei Statului la care entitatea publică are deschise conturile de cheltuieli.

În cazul depunerii on-line a formularului, entitatea publică, prin persoana care deţine un certificat digital calificat, accesează site-ul www.e-guvernare.ro, opţiunea „Depunere declaratii” şi încarcă formularul în format PDF, semnat electronic, pe serverul central al Ministerului Finanţelor Publice.

Termenul de depunere a formularului „Fişa Entităţii Publice” este de 5 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a procedurii pentru entităţile publice care depun formularul on-line, respectiv 7 zile lucrătoare pentru entităţile publice care depun formularul la ghişeul unei unităţi a Trezoreriei Statului. Data depunerii formularului este considerată data la care formularul este înregistrat în Registrul entităţilor publice.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro