Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Constanța. Abuz în serviciu, corupție și deținerea fără drept a unei arme. Trimitere în judecată
18.12.2013 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Constanța. Abuz în serviciu contra intereselor publice, corupție și deținere fără drept a unei arme. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a comisarului șef de poliție B.C., adjunct al șefului Poliției Orașului Cernavodă, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice având drept consecință obținerea de către funcționarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în legătură directă cu infracțiunile de corupție și deținere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 14 februarie 2008, cu ocazia cercetării la fața locului efectuate cu privire la decesul, în condiții suspecte, al unei persoane, comisarul de poliție B.C., și-a încălcat atribuțiile de serviciu ce-i reveneau în calitate de ofițer de poliție judiciară, prin aceea că a ridicat din locuința persoanei decedate o armă cu aer comprimat, precum și 4 cutii conținând cantitatea totală de 328 alice din plumb, inculpatul, cu știință, nu a menționat bunurile respective în cuprinsul procesului – verbal de cercetare la fața locului întocmit cu acel prilej, ci și le-a însușit și le-a deținut neîntrerupt până la data de 11 septembrie 2013, când au fost identificate de către reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța în sediul Poliției Orașului Cernavodă. Mai precis, bunurile au fost găsite în biroul în care inculpatul își desfășurase activitatea profesională până la începutul anului 2011, în perioada anterioară numirii sale în funcția de conducere, acestea fiind camuflate în spatele unei canapele, în spațiul dintre aceasta și caloriferul din încăpere.
De asemenea, în sarcina comisarului de poliție B.C. s-a reținut și faptul că, în perioada 14 februarie 2008 – 11 septembrie 2013, a deținut arma cu aer comprimat ridicată din locuința persoanei decedate și însușită în mod fraudulos, fără a fi autorizat în acest sens de către reprezentanții Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și fără a fi titular al unui permis de armă eliberat potrivit prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

În cauză, procurorii au fost sprijiniți de către reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti