Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Cum se redactează lucrarea de licență? Întrebări și răspunsuri


19 decembrie 2013 | Adriana ALMĂȘAN, Adriana ALMĂȘAN, Cristina ZAMȘA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 17 decembrie 2013, în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept, Universitatea din București, plină de studenți curioși și entuziaști, a avut loc o reuniune specială a Cercului de Drept Privat al Facultății de Drept, Universitatea din București, organizată în colaborare cu Centrul de Cercetare în Domeniul Științelor Penale și cu Societatea de Științe Juridice.

Evenimentul, moderat de Adriana Almășan și Cristina Zamșa, co-directori ai Cercului de Drept Privat, a beneficiat de sfaturile și „ponturile” date de domnii profesori Valerian Cioclei, Andrei Săvescu și Andra-Roxana Ilie, dar și de intervenția inspirată a domnului Doru Pădurariu, directorul Editurii Hamangiu, într-un domeniu de extraordinar interes practic pentru studenți (mai ales cei din anii terminali): cum anume ar trebui să procedeze în alegerea disciplinei și temei de cercetare, cum și când încep să scrie, cum întocmesc planul lucrării, cum ar fi mai bine să își organizeze activitățile legate de redactarea lucrării și multe altele. Cu ocazia acestei dezbateri a fost lansat public și un Îndrumar pentru redactarea lucrării de licență pe care grupul de disciplină la materiile Drept penal. Partea specială și Criminologie al Facultății de Drept a Universității din București l-a întocmit pentru studenții care își pregătesc lucrarea în coordonarea cadrelor didactice din cadrul acestei echipe de disciplină.

Întrucât timpul alocat a fost neîndestulător pentru abordarea și a celei de-a doua teme propuse, „Cum se redacteaza o lucrare scrisa la examen?”, aceasta urmează a fi abordată într-o întâlnire viitoare a Cercului.

Co-directorii Cercului, Cristina Zamșa și Adriana Almășan doresc să multumească încă o dată partenerilor media JURIDICE.ro și Editura Hamangiu.

lector univ. dr. Adriana ALMĂȘAN
lector univ. dr. Cristina ZAMȘA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii