TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Cum se redactează lucrarea de licență? Întrebări și răspunsuri
19.12.2013 | Adriana ALMĂȘAN, Adriana ALMĂȘAN, Cristina ZAMȘA


Marți, 17 decembrie 2013, în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept, Universitatea din București, plină de studenți curioși și entuziaști, a avut loc o reuniune specială a Cercului de Drept Privat al Facultății de Drept, Universitatea din București, organizată în colaborare cu Centrul de Cercetare în Domeniul Științelor Penale și cu Societatea de Științe Juridice.

Evenimentul, moderat de Adriana Almășan și Cristina Zamșa, co-directori ai Cercului de Drept Privat, a beneficiat de sfaturile și „ponturile” date de domnii profesori Valerian Cioclei, Andrei Săvescu și Andra-Roxana Ilie, dar și de intervenția inspirată a domnului Doru Pădurariu, directorul Editurii Hamangiu, într-un domeniu de extraordinar interes practic pentru studenți (mai ales cei din anii terminali): cum anume ar trebui să procedeze în alegerea disciplinei și temei de cercetare, cum și când încep să scrie, cum întocmesc planul lucrării, cum ar fi mai bine să își organizeze activitățile legate de redactarea lucrării și multe altele. Cu ocazia acestei dezbateri a fost lansat public și un Îndrumar pentru redactarea lucrării de licență pe care grupul de disciplină la materiile Drept penal. Partea specială și Criminologie al Facultății de Drept a Universității din București l-a întocmit pentru studenții care își pregătesc lucrarea în coordonarea cadrelor didactice din cadrul acestei echipe de disciplină.

Întrucât timpul alocat a fost neîndestulător pentru abordarea și a celei de-a doua teme propuse, „Cum se redacteaza o lucrare scrisa la examen?”, aceasta urmează a fi abordată într-o întâlnire viitoare a Cercului.

Co-directorii Cercului, Cristina Zamșa și Adriana Almășan doresc să multumească încă o dată partenerilor media JURIDICE.ro și Editura Hamangiu.

lector univ. dr. Adriana ALMĂȘAN
lector univ. dr. Cristina ZAMȘA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate