Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cooperare între ANP și SRDO


20 decembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În data de 17 decembrie 2013, între Administraţia Naţională a Penitenciarelor, reprezentată de directorul general, comisar şef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN și Societatea Română pentru Drepturile Omului, reprezentată de avocatul Artin SARCHIZIAN, s-a încheiat un protocol de cooperare în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor omului.

Două principii fundamentează cooperarea dintre cele două entități, anume, nevoia continuă a respectării şi garantării drepturilor persoanelor private de libertate, aflate în unităţile de detenţie din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, alăturat nevoii de necesitate a transparenţei şi obiectivității, ce caracterizează activitatea ambelor părţi.

Obiectivul principal propus prin încheierea parteneriatului – cooperare între ANP şi SRDO în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor aflate în penitenciare, îl reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor generale de detenţie şi efectuarea unor vizite în unităţile de detenţie din sistemul administraţiei penitenciare.

Astfel, pentru îndeplinirea obiectivelor protocolului, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unităţile sale subordonate, va permite reprezentanţilor Societăţii Române pentru Drepturile Omului efectuarea vizitelor în penitenciare; va pune la dispoziţia Societăţii Române pentru Drepturile Omului, la solicitarea scrisă a acesteia şi cu respectarea prevederilor legale, date şi informaţii necesare desfăşurării în bune condiţii a vizitelor.

Constatările făcute de reprezentanții SRDO vor fi aduse la cunoștința conducerii ANP și vor fi întocmite rapoarte periodice privind starea reală a condițiilor de detenție.

Vizitele în penitenicare se vor efectua după o strategie semestrială, dar, cel mai important, ele vor putea fi și intempestive, ca urmare a sesizării unor eventuale încălcări ale drepturilor omului în astfel de locuri de deținere.

:: sursa: www.srdo.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro