Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Cooperare între ANP și SRDO
20.12.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În data de 17 decembrie 2013, între Administraţia Naţională a Penitenciarelor, reprezentată de directorul general, comisar şef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN și Societatea Română pentru Drepturile Omului, reprezentată de avocatul Artin SARCHIZIAN, s-a încheiat un protocol de cooperare în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor omului.

Două principii fundamentează cooperarea dintre cele două entități, anume, nevoia continuă a respectării şi garantării drepturilor persoanelor private de libertate, aflate în unităţile de detenţie din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, alăturat nevoii de necesitate a transparenţei şi obiectivității, ce caracterizează activitatea ambelor părţi.

Obiectivul principal propus prin încheierea parteneriatului – cooperare între ANP şi SRDO în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor aflate în penitenciare, îl reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor generale de detenţie şi efectuarea unor vizite în unităţile de detenţie din sistemul administraţiei penitenciare.

Astfel, pentru îndeplinirea obiectivelor protocolului, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unităţile sale subordonate, va permite reprezentanţilor Societăţii Române pentru Drepturile Omului efectuarea vizitelor în penitenciare; va pune la dispoziţia Societăţii Române pentru Drepturile Omului, la solicitarea scrisă a acesteia şi cu respectarea prevederilor legale, date şi informaţii necesare desfăşurării în bune condiţii a vizitelor.

Constatările făcute de reprezentanții SRDO vor fi aduse la cunoștința conducerii ANP și vor fi întocmite rapoarte periodice privind starea reală a condițiilor de detenție.

Vizitele în penitenicare se vor efectua după o strategie semestrială, dar, cel mai important, ele vor putea fi și intempestive, ca urmare a sesizării unor eventuale încălcări ale drepturilor omului în astfel de locuri de deținere.

:: sursa: www.srdo.ro


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.