Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Cooperare între ANP și SRDO
20.12.2013 | JURIDICE.ro


În data de 17 decembrie 2013, între Administraţia Naţională a Penitenciarelor, reprezentată de directorul general, comisar şef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN și Societatea Română pentru Drepturile Omului, reprezentată de avocatul Artin SARCHIZIAN, s-a încheiat un protocol de cooperare în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor omului.

Două principii fundamentează cooperarea dintre cele două entități, anume, nevoia continuă a respectării şi garantării drepturilor persoanelor private de libertate, aflate în unităţile de detenţie din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, alăturat nevoii de necesitate a transparenţei şi obiectivității, ce caracterizează activitatea ambelor părţi.

Obiectivul principal propus prin încheierea parteneriatului – cooperare între ANP şi SRDO în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor aflate în penitenciare, îl reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor generale de detenţie şi efectuarea unor vizite în unităţile de detenţie din sistemul administraţiei penitenciare.

Astfel, pentru îndeplinirea obiectivelor protocolului, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unităţile sale subordonate, va permite reprezentanţilor Societăţii Române pentru Drepturile Omului efectuarea vizitelor în penitenciare; va pune la dispoziţia Societăţii Române pentru Drepturile Omului, la solicitarea scrisă a acesteia şi cu respectarea prevederilor legale, date şi informaţii necesare desfăşurării în bune condiţii a vizitelor.

Constatările făcute de reprezentanții SRDO vor fi aduse la cunoștința conducerii ANP și vor fi întocmite rapoarte periodice privind starea reală a condițiilor de detenție.

Vizitele în penitenicare se vor efectua după o strategie semestrială, dar, cel mai important, ele vor putea fi și intempestive, ca urmare a sesizării unor eventuale încălcări ale drepturilor omului în astfel de locuri de deținere.

:: sursa: www.srdo.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate