Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Situri de importanţă comunitară pentru regiunea biogeografică a Mării Negre


23.12.2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria 350/40 din 21 decembrie 2013 a fost publicată Decizia de punere în aplicare a Comisiei din 7 noiembrie 2013 de adoptare a unei a doua liste actualizate a siturilor de importanţă comunitară pentru regiunea biogeografică a Mării Negre.

Comisia, având la bază Directiva 92/43/CEE a Consiliului din 21 mai 1992 privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică, continuă să facă progrese în ceea ce priveşte înfiinţarea efectivă a reţelei Natura 2000, care reprezintă un element esenţial al protejării biodiversităţii în Uniune.

În acest context, lista siturilor de importanţă comunitară face obiectul unei revizuiri, în scopul actualizării şi consolidării informaţiilor referitoare la situri. Cât priveşte România, sunt considerate situri de importanţă comunitară (SIC) următoarele: Delta Dunării, Delta Dunării – zona marină, Dunele marine de la Agigea, Izvoarele sulfuroase submarine de la Mangalia, Mlaştina Hergheliei – Obanul Mare şi Peştera Movilei, Pădurea Hagieni – Cotul Văii, Plaja submersă Eforie Nord – Eforie Sud, Structuri submarine metanogene – Sf. Gheorghe, Vama Veche – 2 Mai, Zona marină de la Capul Tuzla, Cap Aurora, Costineşti – 23 August.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti