Situri de importanţă comunitară pentru regiunea biogeografică a Mării Negre
23.12.2013 | Adina-Elena OPREA

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria 350/40 din 21 decembrie 2013 a fost publicată Decizia de punere în aplicare a Comisiei din 7 noiembrie 2013 de adoptare a unei a doua liste actualizate a siturilor de importanţă comunitară pentru regiunea biogeografică a Mării Negre.
Comisia, având la bază Directiva 92/43/CEE a Consiliului din 21 mai 1992 privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică, continuă să facă progrese în ceea ce priveşte înfiinţarea efectivă a reţelei Natura 2000, care reprezintă un element esenţial al protejării biodiversităţii în Uniune.
În acest context, lista siturilor de importanţă comunitară face obiectul unei revizuiri, în scopul actualizării şi consolidării informaţiilor referitoare la situri. Cât priveşte România, sunt considerate situri de importanţă comunitară (SIC) următoarele: Delta Dunării, Delta Dunării – zona marină, Dunele marine de la Agigea, Izvoarele sulfuroase submarine de la Mangalia, Mlaştina Hergheliei – Obanul Mare şi Peştera Movilei, Pădurea Hagieni – Cotul Văii, Plaja submersă Eforie Nord – Eforie Sud, Structuri submarine metanogene – Sf. Gheorghe, Vama Veche – 2 Mai, Zona marină de la Capul Tuzla, Cap Aurora, Costineşti – 23 August.