Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ASF ref. plăți compensatorii pentru membrii Consiliului revocați pe motiv de incompatibilitate
24.12.2013 | JURIDICE.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității luni, 23 decembrie 2013, un comunicat cu privire la presupusa decizie a Consiliului ASF de a plăti salarii compensatorii membrilor Consiliului în cazul revocării din funcție înainte de termen pe motiv de incompatibilitate.

Astfel, ASF informează că Hotărârea nr. 73 din 18 decembrie 2013 nu prevede astfel de plăți compensatorii, iar în cadrul ședinței nu a fost luată în discuție problema acestor plăți. Mai mult, instituția dezminte orice altă versiune a Hotărârii care prevede altceva în afară de ceea ce este precizat la punctele 1 și 2 în documentul oficial, reiterând faptul că nu sunt prevăzute plăți compensatorii pentru membrii Consiliului revocați înainte de termen.

Actuala conducere a ASF și-a exprimat dezacordul față de modul în care vechea conducere înțelegea să își acorde plăți compensatorii (bonusuri de performanță după încheierea mandatului sau inclusiv în cazul în care ocupau o altă funcție în cazul comisiilor de supraveghere). De asemenea, ASF subliniază că revocarea unui membru al Consiliului pe motiv de incompatibilitate nu se încadrează în niciuna din situațiile ce prevăd plăți compensatorii.

În comunicat se mai arată că personalul ASF va fi supus unei evaluări profesionale în lunile următoare, iar în caz de disponibilizări, persoanele în cauză vor beneficia de cel mult 4 salarii lunare compensatorii, conform Regulamentului Intern al Autorității de Supraveghere Financiară.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.