Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Notele din liceu nu mai pot fi folosite la admiterea la facultate
24.12.2013 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământul Superior, a declarat luni, 23 decembrie 2013, în cadrul unui interviu că au fost eliminate notele din timpul anilor de studiu din calculul mediei generale de admitere la facultate, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, Ordinul care stabilește modalitățile de desfășurare a admiterii în anul universitar 2014-2015 prevede că universitățile pot folosi la admitere media de la Bacalaureat și note de la examenele de BAC.

Mihnea Costoiu: ”Au fost eliminate din calculul mediei generale de admitere notele din timpul anilor de studii. Deci pot fi luate în considerare la admiterea în facultate probele de Bacalaureat, media de Bacalaureat, iar pentru admiterea la master – și media de licență. Pentru licență este vorba despre media de la Bacalaureat și notele de la probele de Bacalaureat, și NU notele din timpul anilor de studii. Ordinul stabilește cadrul general pentru 2014-2015, universitățile au obligativitatea de a-și stabili propriile metodologii, dar în conformitate cu acest ordin, și au și răspunderea publică pentru organizarea concursurilor și a metodologiei. Ele pot să stabilească orice fel de criterii doresc, pe care și le asumă prin decizia senatelor, însa conform cu acest ordin. Fac precizarea că este un ordin care după foarte mulți ani apare așa cum spune legea, cu 6 luni înainte.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Notele din liceu nu mai pot fi folosite la admiterea la facultate”

  1. Florin RADU spune:

    In sfarsit, si-a dat seama cineva de marea aberatie a notelor din liceu – temei de intrare la facultate. A fost o nebunie totala, „alergau” elevii disperati dupa note mari, daca luau un 9 era dezastru…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.