« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ICCJ. Administrarea societăţii cu răspundere limitată
24.12.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, din interpretarea coroborată a alin. (3) şi (4) ale art. 197 din Legea nr. 31/1990 rezultă că regulile de administrare prevăzute de lege pentru societăţile pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată decât în cazul existenţei unor norme de trimitere expres şi limitativ prevăzute de Legea nr. 31/1990. Absenţa unor astfel de norme de trimitere, limitative şi de strictă interpretare, la societatea pe acţiuni conduce la concluzia că administrarea societăţii cu răspundere limitată este guvernată de reguli diferite de cele stipulate pentru societatea pe acţiuni. (Decizia nr. 3679 din 31 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect atragere răspundere administrator)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Corporate, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD