Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

CE. Noi măsuri de reducere a poluării atmosferice


27.12.2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană ia noi măsuri pentru reducerea poluării atmosferice, după ce a constat faptul că standardele de calitate a aerului convenite la nivelul UE şi orientările în materie de poluare atmosferică emise de Organizația Mondială a Sănătății din cadrul ONU nu sunt respectate de statele membre.

Noile măsuri se impun având în vedere că poluarea atmosferică este unul dintre principalele cazuri de decese premature în UE, o cauză de întreruperi în muncă și de costuri medicale ridicate, un atac pentru ecosisteme şi, nu în ultimul rând, ea produce o pierdere financiară de până la 23 de miliarde de euro pe an.

Pachetul de măsuri pentru un aer curat cuprinde următoarele elemente: un nou program de aer curat pentru Europa, o variantă revizuită a Directivei privind plafoanele naționale de emisii şi o propunere de nouă directivă privind reducerea poluării provenite de la instalațiile medii de ardere.

Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Aerul pe care îl respirăm astăzi este mult mai curat decât în deceniile precedente. Dar poluarea lui continuă să fie un ucigaș invizibil și îi împiedică pe mulți să ducă o viață activă. Prin acțiunile pe care le propunem se va reduce la jumătate numărul de decese premature cauzate de poluarea atmosferică, se va mări nivelul de protecție a celor mai vulnerabile categorii, care au cel mai mult nevoie să fie protejate, și se va îmbunătăți calitatea vieții pentru toți. Noul pachet va genera, de asemenea, beneficii pentru natură și pentru ecosistemele fragile și va stimula industria tehnologiilor curate – un important sector de creștere economică pentru Europa.”

Tonio Borg, comisarul pentru sănătate, a declarat: „Salut din toată inima adoptarea pachetului de măsuri pentru un aer curat, un pachet prin care Europa se înscrie pe drumul corect spre un aer curat pentru toți pe termen lung. Noua politică în domeniul calității aerului se va traduce printr-o viață mai sănătoasă și mai lungă pentru europeni: mai puțini copii afectați de astm sau de alte probleme respiratorii, mai puține persoane atinse de cancer, de boli respiratorii cronice sau de boli cardiovasculare și, în fine, mai puțini oameni morți în urma unei sănătăți șubrezite din cauza poluării aerului.”

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro