« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Norme metodologice privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân
30.12.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 829 din data de 23 decembrie 2013 a fost publicată Hotârârea Guvernului nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Normele metodologice reglementează măsurile necesare pentru aplicarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Principalele aspecte detaliate prin norme:
– sunt stabilite condițiile de înființare și funcționare a serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân;
– se interzice cazarea câinilor în adăposturi publice care nu respectă condițiile minime de funcționare;
– operatorii serviciilor specializate sunt obligați să asigure personalul pentru deservirea permanentă a adăposturilor publice;
– operatorii serviciilor specializate au obligația de a promova adopția și revendicarea câinilor fără stăpân;
– sunt reglementate condițiile de revendicare și adopție a câinilor fără stăpân, participarea organizațiilor de protecție a animalelor la activitățile serviciilor specializate, sterilizarea și vaccinarea câinilor, eutanasierea și neutralizarea cadavrelor.

 
Secţiuni: Lege 9, Protecția animalelor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD