BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Arbitraj
DezbateriCărţiProfesionişti

Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
Bucharest Arbitration Days 2019
Print Friendly, PDF & Email

Cum se selecteaza avocatii statului Roman in unele litigii

23.07.2007 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 483/19 iulie 2007, a fost publicat Ordinul nr. 668/2007 al Ministrului Economiei si Finantelor pentru aprobarea Procedurii de selectare a societatilor profesionale civile de avocati din Romania sau din strainatate, specializate in litigii internationale, de incheiere si derulare a contractului de asistenta si reprezentare juridica a Romaniei sau a altor institutii publice in fata Curtii de Arbitraj Internationale a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii, precum si pentru aprobarea Procedurii de selectare a arbitrilor desemnati de partea romana in procedurile arbitrale in fata Curtii de Arbitraj Internationale a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii.

Ordinul stabileste ca organizarea si desfasurarea achizitiei de servicii de asistenta si reprezentare juridica a Romaniei sau a altor institutii publice in fata Curtii de Arbitraj Internationale a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii se realizeaza de catre Ministerul Economiei si Finantelor prin aplicarea procedurii de selectie de oferte. Aceasta procedura se desfasoara in doua etape, respectiv lansarea procedurii si selectia ofertelor.

Societatile profesionale de avocati pot participa singure sau in asociere/consortiu la procedura de selectie de candidaturi. Forma de asociere se dovedeste prin conventii scrise intervenite intre membrii asocierii/consortiului.

In urma aplicarii procedurii mentionate mai sus, vor fi selectate maximum 6 societati de avocati cu care se vor incheia contracte-cadru de prestari de servicii de asistenta si reprezentare juridica. Contractele-cadru de reprezentare se incheie pe o perioada de 2 ani si se semneaza de catre Ministrul Economiei si Finantelor si de catre reprezentantul mandatat al ofertantilor pe baza documentelor depuse in vederea participarii la selectie.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week