Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DNA-Brașov. Diminuare a cantităţilor de produse – rezervă de stat, dare de mită, fals intelectual. Trimitere în judecată
30.12.2013 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

DNA-Brașov. Diminuare a cantităţilor de produse – rezervă de stat, dare de mită, fals intelectual. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
T.D.M., fost administrator al S.C. Fabrica de Zahăr Bod S.A., în prezent încarcerat la Penitenciarul Codlea într-o altă cauză, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
diminuare a cantităţilor de produse – rezervă de stat;
dare de mită;
C.V., fost director al A.N.R.S.P.S. – UT 350 Popești Leordeni, jud. Ilfov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţa obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial;
luare de mită;
fals intelectual;
uz de fals;
P.V., fost referent clasa a III-a, în cadrul A.N.R.S.P.S. – UT 350 Popești Leordeni, jud. Ilfov, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţa obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial;
fals intelectual;
uz de fals;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În lunile ianuarie-martie, mai-septembrie 2009 şi în luna ianuarie 2010, inculpatul T.D.M. a dat dispoziţie angajaţilor SC FABRICA DE ZAHĂR BOD SA să scoată şi să valorifice, fără aprobarea A.N.R.S.P.S., zahăr din rezerva de stat aflat în păstrare la această societate, cu consecinţa diminuării rezervei de stat cu cantitatea totală de 6.558.794 kg zahăr (6.279.644 kg în 2009 şi 279.150 kg în 2010).
Prin intermediul angajaţilor SC FABRICA DE ZAHĂR BOD SA, i-a dat inculpatului C.V., directorul executiv al A.N.R.S.P.S. – U.T. 350, produse alimentare, materiale de construcţii şi i-a achitat servicii de transport în valoare totală de 59.440,55 lei, pentru ca acesta din urmă să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu privind asigurarea integrităţii cantitative a rezervei de stat depozitată la SC FABRICA DE ZAHĂR BOD SA.
În acest sens, inculpatul C.V. nu a controlat activitatea realizată de inculpata P.V. la sediul SC FABRICA DE ZAHĂR BOD SA, a recepţionat formal zahărul împrospătat, cu consecinţa producerii la nivelul U.T. 350 a unui prejudiciu în valoare de 12.559.288 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de 6.279.644 kg zahăr luată fără drept de inculpatul T.D.M. din rezerva de stat în anul 2009, a unui prejudiciu în valoare de 196.166,06 lei reprezentând plata nelegală a unor chirii şi contravaloarea serviciilor de transport efectuate în interes personal cu autoturismul de serviciu precum și salariul primit de șoferul său.
Mai mult, inculpații C.V. și P.V. au întocmit în fals documente, pe care le-au folosit pentru a justifica propunerea de suplimentare a cantităţii de zahăr scoasă la împrospătare în anul 2009, plata către SC FABRICA DE ZAHĂR BOD SA a cheltuielilor de depozitare şi obţinerea de la A.N.RS.P.S. a unei părţi din suma destinată achitării chiriei.
În vederea recuperării acestui prejudiciu, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților: T.D.M., P.V., C.V.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate