« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Curtea de Apel Alba Iulia. Se mută sediul Secției civile II
02.01.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Alba Iulia a dat publicității luni, 30 decembrie 2013, un comunicat cu privire la noul sediu în care va funcționa Secția civilă II (fosta secție comercială), începând cu luna ianuarie 2014.

Secţia civilă II din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia (fosta secţie comercială) va funcţiona începând din luna ianuarie 2014 la parterul clădirii care este sediul instanţei, situată în Alba Iulia, str. I.C. Brătianu, nr.1.

Birourile destinate publicului: Arhiva secţiei civilă II şi Sala de judecată nr. IV sunt situate în încăperile nr. 24, respectiv nr. 11 de la parterul clădirii, accesul făcându-se prin intrarea secundară către strada Tribunalului. Birourile judecătorilor şi grefierilor din cadrul secţiei a II-a civilă sunt localizate în imediata apropiere tot la parterul clădirii.

Justiţiabilii care au termene de judecată stabilite începând din luna ianuarie 2014 în dosare aflate în competenţa secţiei a II-a civilă nu mai trebuie să urce la etajul II al clădirii întrucât şedinţele de judecată respective se vor desfăşura în Sala de judecată nr. IV de la parter – camera nr. 11.

Secţia civilă II a Curţii de Apel Alba Iulia a fost înfiinţată după intrarea în vigoare a Noului Cod civil în 1 octombrie 2011 prin redenumirea fostei secţii comerciale, are în componenţă 6 judecători şi 5 grefieri şi judecă în principal litigiile cu profesioniştii, cele privind procedura insolvenţei şi în alte materii date prin lege în competenţa sa.

Celelalte compartimente din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia destinate publicului îşi păstrează locaţiile prezente la etajul I şi II al clădirii:
Registratura: camera 230 (Etaj II)
Arhiva: camera 228 (Etaj II)
Biroul de Informare şi Relaţii Publice: camera 214 (Etaj II)
Compartimentul Personal: camera 108 (Etaj I)
Sala de judecată I: camera 201 (Etaj II)
Sala de judecată II: camera 213 (Etaj II)
Sala de judecată III: camera 210 (Etaj II)

Această mutare a activităţii secţiei civile II se înscrie în strategia de refuncţionalizare şi modernizare a sediului Curţii de Apel Alba Iulia începută după redobândirea de către justiţie în august 2010 a dreptului de administrare asupra clădirii astfel încât aceasta redevină cu adevărat un Palat al justiţiei, în care sălile de judecată şi celelalte compartimente destinate publicului să fie uşor accesibile, iar personalul instanţei să beneficieze de spaţiul necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime.

Un efect pozitiv se va resimţi şi asupra celorlalte 4 secţii de judecată ale instanţei: secţia penală şi pentru cauze cu minori, secţia civilă I, secţia pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale şi secţia de contencios administrativ şi fiscal care îşi vor împărţi mai uşor activitatea de judecată în celelalte 3 săli de şedinţă de la etajul II. De asemenea, se creează mai mult spaţiu pentru judecătorii şi grefierii instanţei. Astfel de exemplu, judecătorii secţiei civile II care în prezent lucrează câte 4 într-un birou, din ianuarie, în noile birouri de la parter, îşi vor desfăşura activitatea câte 2 judecători într-un birou, aceeaşi situaţie fiind şi în cazul grefierilor de la această secţie.

Nu în ultimul rând, se va realiza şi o decongestionare a Arhivei instanţei cu dosarele secţiei civile II care vor fi mutate în camera 24 de la parterul clădirii.

Necesitatea acestei extinderi a fost justificată şi de majorarea constantă din ultimii ani a numărului de dosare, Curtea de Apel Alba Iulia fiind printre cele mai încărcate instanţe din ţară, însoţită de creşterea numărului de judecători şi grefieri concomitent cu implementarea noilor coduri şi sporirea activităţii şi competenţelor instanţei.

În acelaşi scop, de a aduce justiţia cât mai aproape de cetăţean şi de a îmbunătăţi condiţiile de muncă ale angajaţilor, Curtea de Apel Alba Iulia îşi propune în anul următor să extindă activitatea instanţei în special cea destinată activităţii cu publicul la întreg parterul clădirii (pe măsura eliberării spaţiului de la parter de către Consiliul Judeţean Alba cu care împarte în prezent folosinţa) şi să monteze două ascensoare pentru accesul cât mai facil al justiţiabililor şi angajaţilor la compartimentele aflate la etajul I şi II.

 
Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD