« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
 1 comentariu

ICCJ. Neîndeplinirea obligaţiei de diligenţă şi prudenţă în exercitarea mandatului de administrator al unei bănci
03.01.2014 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este legală hotărârea Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei acordate unei persoane pentru deţinerea funcţiei de membru al consiliului de administraţie al unei bănci comerciale, în condiţiile în care a fost dovedită încălcarea de către aceasta a obligaţiei de diligenţă şi prudenţă în exercitarea mandatului de administrator, prevăzută de art. 144¹ alin. (1) şi (4) din Legea nr. 31/1990, atunci când, în calitatea sa de membru în consiliul de administraţie al instituţiei de credit a votat pentru acordarea unui credit avantajos unei societăţi ce deţinea 49% din capitalul social al altei societăţi la care aceasta avea, de asemenea, calitatea de administrator. (Decizia nr. 2907 din 19 mai 2011 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare hotărâre BNR)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Banking, Corporate, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ICCJ. Neîndeplinirea obligaţiei de diligenţă şi prudenţă în exercitarea mandatului de administrator al unei bănci”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Interesant!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD