Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Procedura de preluare a judecății


6 ianuarie 2014 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, RNSJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că procedura de preluare a judecăţii implică, în conformitate cu dispoziţiile art. 128 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 302/2004, republicată, o primă etapă privind admisibilitatea cererii de preluare a judecăţii şi o a doua etapă privind judecata. Potrivit art. 128 alin. (5) din Legea nr. 302/2004, republicată, curtea de apel este instanţa competentă să dispună, prin încheiere motivată, cu privire la admisibilitatea cererii de preluare a judecăţii, încheiere supusă căii de atac a recursului, în termen de 5 zile de la pronunţare. Conform art. 128 alin. (6) din Legea nr. 302/2004, republicată, în cazul în care cererea de preluare a judecăţii a fost considerată admisibilă, judecata continuă potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală. Prin urmare, după pronunţarea încheierii prin care curtea de apel a stabilit admisibilitatea cererii de preluare a judecăţii, judecata continuă potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală privind competenţa materială, în cazul infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale prevăzută de art. 288 alin. (1) C. pen. competenţa de judecată aparţinând, conform art. 25 C. proc. pen., judecătoriei. Sentinţa pronunţată de judecătorie este supusă, conform art. 3851 alin. (1) lit. a) C. proc. pen., căii de atac a recursului la curtea de apel, cale de atac care poate fi exercitată în termenul de 10 zile prevăzut în art. 3853 C. proc. pen. (Decizia nr. 124 din 25 ianuarie 2012, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect cerere de preluare a judecăţii)

Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică