« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Marea Britanie promite să controleze imigraţia
06.01.2014 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marea Britanie promite să controleze imigraţia luând în considerare faptul că restricţiile privind libera circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria au fost ridicate la nivelul întregii Uniuni de la 1 ianuarie 2014, informează EUobserver.

Odată ridicate aceste restricţii, românii şi bulgarii nu vor mai avea nevoie de permise speciale de muncă pentru a lucra în anumite domenii în Marea Britanie, iar acest aspect a dat naştere unor dezbateri aprinse, politicienii şi mass-media amplificând temerea unei imigraţii masive şi a fenomenului cunoscut ca turism de beneficiu.

Fără să nominalizeze România şi Bulgaria, în ceea ce pare o încercare de a câştiga alegătorii partidului anti-imigrări, prim-ministrul David Cameron a declarat: ”Am limitat deja accesul la bunăstare al nou-veniţilor, am limitat imigrarea şi în acest an vom continua să facem acest lucru, construind o economie pentru oamenii care lucrează din greu şi care respectă regulile”. De altfel, cu săptămâni înainte de termenul la care urmau să fie ridicate restricţiile, Cameron a anunţat o serie de măsuri menite să reducă beneficiile românilor şi bulgarilor, ca de exemplu: stabilirea pragului minim de câştiguri salariale şi deportarea pentru cerşetori.

De asemenea, Laszlo Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, a declarat că este puţin probabil să existe o creştere majoră a imigranţilor români şi bulgari, subliniind faptul că aceştia mai mult contribuie la baza de impozitare a unei ţări decât iau de la aceasta, dar sunt adesea folosiţi ca „ţinte uşoare” de către politicienii care vorbesc despre abuzuri de bunăstare şi despre faptul că nou-veniţii iau locurile de muncă ale localnicilor.

Adina Elena OPREA

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD