Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Încuviinţarea provizorie a supendării executării provizorii. Inadmisibilitatea căilor de atac
07.01.2014 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 450 alin. (5) coroborat cu art. 718 alin. (7) din noul Cod de procedură civilă, hotărârea asupra încuviinţării provizorii a suspendării executării provizorii în cadrul apelului a sentinţei apelate nu este supusă niciunei căi de atac, aceasta fiind definitivă. Prin urmare, recursul promovat împotriva hotărârii pronunţate, ca instanţă de fond, de curtea de apel, prin care a fost soluţionată o cerere de încuviinţare provizorie a suspendării executării provizorii a unei sentinţe a tribunalului atacată cu apel, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării provizorii, nu este admisibil, impunându-se anularea acestuia în temeiul art. 493 alin. (2) şi (5) din noul Cod de procedură civilă. (Decizia nr. 3634 din 29 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect recurs împotriva hotărârii de încuviinţare provizorie a suspendării executării provizorii)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti