Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Concediul de odihnă și cumulul de funcții
07.01.2014 | Codul muncii PRO

JURIDICE - In Law We Trust

Dreptul la concediu de odihna in cazul cumulului de functii face obiectul controverselor doctrinare. Discutiile se poarta in jurul mecanismului de functionare a institutiei concediului de odihna in acest caz. Redam mai jos cateva opinii.

Salariatii cumularzi au dreptul la concediu de odihna platit corespunzator fiecaruia dintre contractele individuale de munca in care sunt parte. (Alexandru Ticlea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Tichindelean, Ovidiu Tinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucuresti, 2004, p. 598)

Salariatii cumularzi au dreptul la concediu de odihna platit numai de la angajatorul la care au functia de baza. Angajatorul la care sunt incadrati prin cumul le va acorda numai concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna acordate de celalalt salariat. (Nicolae Voiculescu, Dreptul muncii. Reglementari interne si comunitare, Editura Rosetti, Bucuresti, 2003, p. 147)

In cazul cumulului de functii, salariatul are dreptul la concediu de odihna platit numai de la angajatorul la care a fost stabilita functia de baza, cu norma intreaga, urmand ca cealalta unitate sa le acorde la cerere concediu fara plata pentru perioada respectiva. In cazul in care salariatul este incadrat prin cumul cu jumatate de norma la doua unitati, el va beneficia de concediu la ambele unitati proportional cu timpul lucrat. (Stefan Constantin, Acordarea concediului de odihna, in Raporturi de munca nr. 4/2003, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 2005, p. 19)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. Utilizatorii JURIDICE.ro beneficiaza de o oferta speciala.
** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO