Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

AMR ref. procedura de alegere a conducerii CSM
06.01.2014 | JURIDICE.ro

Judecător Gabriela Baltag, președintele Asociației Magistraților din România, a transmis astăzi, 6 ianuarie 2014, o scrisoare către CSM cu privire la procedura de alegere a noii conduceri a Consiliului.

Scrisoarea integral:

”Având în vedere faptul că la începutul anului 2014 urmează a se derula noi alegeri pentru funcțiile de Președinte și Vicepreședinte în Consiliul Superior al Magistraturii, Asociația Magistraților din România (AMR) solicită public acestei instituții, garant al independenței justiției, să aducă la cunoștința sistemului, într-un termen rezonabil, intențiile de candidatură, pentru fiecare funcție, dar și proiectele pe baza cărora membrii aleși în Consiliu vor continua obiectivele începute și vor împlini așteptările celor care le-au încredințat mandatul.

Publicarea candidaturilor reprezintă un prim pas spre evitarea repetării greșelilor din 2013, greșeli ce au creat percepția că, prin accentuarea luptelor interne, CSM devine tot mai străin de menirea sa. Experiența precedentelor alegeri a readus în discuție o problemă deloc neglijabilă și anume garantarea unei independențe depline a sistemului, situație ce poate fi asigurată de membri Consiliului doar printr-o competiție deschisă, lipsită de înțelegeri și alianțe încheiate peste voința celor în numele și interesul cărora se impune a fi realizat orice demers.

Aducerea la cunoștința magistraților a candidaturilor și a proiectelor reprezintă o dovadă de transparență, dar și deschiderea spre comunicare și, îndreptarea situației de dificultate, prin care a trecut în anul 2013, pe de o parte, Consiliul Superior al Magistraturii, apreciat că a hotărât doar pentru sine, iar pe de altă parte, magistrații care nu s-au mai regăsit reprezentați întocmai de acțiunile acestuia.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.