Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM analizează dacă va sesiza Inspecția Judiciară în cazul lui Victor Ponta. UPDATE


7 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

7 ianuarie 2014: Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 7 ianuarie 2014, sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor care se impun, faţă de încălcarea independenţei sistemului judiciar, în raport de afirmaţiile domnului prim-ministru Victor Ponta din ziua de 6 ianurie 2014 în cadrul emisiunii „Ora de vârf” difuzată la postul TV „România TV”, urmând a fi emis un comunicat comun de presă de către Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în acest sens.

***

7 ianuarie 2014: Membrii celor două secții ale Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit din oficiu marți, 7 noiembrie 2014, pentru a analiza declarațiile făcute de Premierul Victor Ponta cu privire la condamnarea lui Adrian Năstase, potrivit Agerpres.ro.

În cadrul ședinței, CSM va analiza dacă afirmațiile primului ministru sunt de natură a aduce atingere justiției, urmând a sesiza Inspecția Judiciară pentru a face verificări.

Decizia CSM de reunire vine ca urmare a declarațiilor făcute de Victor Ponta în cadrul unei apariții televizate, când a afirmat: „Adrian Năstase e un condamnat politic pentru că începând cu anul 2005 (…) a fost principala țintă a președintelui Băsescu și a oamenilor săi, Macovei, Morar și ceilalți și, iată, suntem la finalul celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Cred că e o nedreptate și cred că foarte mulți oameni mai puțin cunoscuți decât domnul Năstase sau mai puțin mediatizați au avut atât de mult de suferit în acești zece ani, nu neapărat ajungând în penitenciar, ci pierzându-și locurile de muncă, pierzându-și familiile, fiind târâți prin tribunale și din acest motiv și astăzi obiectivul principal pe care l-am anunțat al PSD-ului este schimbarea unui regim politic pe care noi l-am considerat întotdeauna abuziv”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii