Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR susține protestul Baroului Vâlcea
07.01.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat dat publicității astăzi, 7 ianuarie 2014, Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România (în continuare, U.N.B.R.) a luat act cu îngrijorare de măsura dispusă de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prin care, „sub pretextul insuficienţei spaţiilor necesare activităţii acestei instanţe, cu începere de la data de 30.12.2013 s-a procedat la sigilarea unei părţi importante a spaţiului deţinut vreme de peste 70 de ani în incinta acestei instanţe de către avocaţii Baroului Vâlcea în vederea desfăşurării activităţii profesionale precum şi, ulterior, la evacuarea avocaţilor din acesta.

Comisia Permanentă a U.N.B.R. îşi manifestă profunda preocupare faţă de faptul că măsura de mai sus a fost dispusă „în absenţa unui dialog prealabil instituţional, real şi constructiv, firesc între participanţi la opera de realizare a justiţiei, cu atât mai mult cu cât dreptul avocaţilor la utilizarea gratuită a unor spaţii corespunzătoare în incinta sediului instanţelor de judecată, pentru asigurarea serviciului de asistenţă judiciară, este consfinţit prin lege (art. 79 al Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat), precum şi faţă de împrejurarea că unui asemenea dialog a fost preferată transmiterea în spaţiul public a unor poziţii şi opinii subiective ale persoanelor care au competenţe decizionale la nivelul instanţei menţionate.

Faţă de cele de mai sus, „Comisia Permanentă a U.N.B.R. susţine Protestul formulat de Consiliul Baroului Vâlcea (subl. JURIDICE.ro) în numele avocaţilor vâlceni şi solicită factorilor decizionali competenţi din sistemul de justiţie, atât la nivel local (Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Tribunalul Râmnicu Vâlcea, Curtea de Apel Piteşti) cât şi central (Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii), luarea de îndată a măsurilor ce se impun în vederea restabilirii normalităţii, în spiritul respectării legii dar şi a profesiei de avocat.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti