« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
2 comentarii

Baroul Cluj. Regimul juridic al anunțurilor de publicitate
08.01.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Baroul Cluj a dat publicității o notificare privind regimul juridic aplicabil anunțurilor de publicitate, semnată de av. dr. Stanca Ioana Gidro, decan al Baroului Cluj.

Potrivit art. 231 din Statului profesiei de avocat, anunţurile de publicitate sunt permise doar cu ocazia stabilirii sau a schimbării sediului profesional, a sediului secundar şi/sau a biroului de lucru, precum şi a modificării formelor privind exercitarea profesiei de avocat. De asemenea, conform art. 233 alin. 1 din Statut, această formă de publicitate de poate realiza numai prin intermediul presei scrise.

Astfel, publicitatea realizată prin intermediul serviciului de afiliere AdWords – care reprezintă o formă de publicitate online – este contrară Legii nr. 51/1995, precum şi Statutului profesiei de avocat. Nerespectarea acestor prevederi constituie abatere disciplinară gravă.

 
Secţiuni: Media & Publicitate, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Baroul Cluj. Regimul juridic al anunțurilor de publicitate”

 1. Mihai COSTACHE spune:

  Mda, ne intoarcem la 1800 cu asemenea decizii. Fratilor, avocatura are nevoie de clienti, este un business chiar daca nu va place. asta este realitatea, avocatura are venituri si cheltuieli.

  Cum sa ai venituri daca nu te poti promova in mod decent? Ce este indecent la promovarea prin Adwords? Cu ce este afectata imaginea profesiei?

 2. Alin DUBAU spune:

  Cred ca directia in care ne indreptam este gresita. Care presa scrisa, cand tot mai multe publicatii se muta pe online?
  In loc sa relaxeze regulile privind publicitatea avocatilor, in conditiile in care ponderea profesionistilor in numarul clientilor formelor de exercitare a profesiei este tot mai mare, organele de conducere ne-au restrans posibilitatile de promovare in ultima luna a anului trecut.
  In timp ce tendinta la nivel european este de a considera avocatura ca fiind o afecere, ai nostri inca mai au astfel de conceptii desuete privind profesia de avocat.
  Parafrazandu-l pe domnul Mihai Costache, cei din fruntea barourilor si a UNBR ar trebui sa ne spuna si noua in ce fel este afectata imaginea profesiei prin publicitatea online, de exemplu, cat timp informatia furnizata este fidela, veridica si respecta secretul profesional, asa cum se precizeaza in Codul deontologic al avocatilor din UE, care se aplica si la noi de la 1 ianuarie 2007?
  Avem nevoie de o schimbare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD