Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Suceava susţine protestul avocaţilor Baroului Vâlcea
08.01.2014 | Sorin Dumitru RUSU

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Suceava dezavuează maniera în care conducerea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a procedat la eliberarea şi sigilarea unui spaţiu destinat exercitării profesiei de avocat în incinta Palatului de Justiţie şi îşi exprimă public susţinerea faţă de protestul iniţiat de avocaţii Baroului Vâlcea împotriva acestei măsuri abuzive.

O astfel de soluţie radicală nu doar că nesocoteşte un drept recunoscut prin dispoziţiile art. 38 şi 79 alin. 1 din Legea nr. 51/1995, dar este de natură a afecta atât imaginea şi prestigiul profesiei de avocat, cât şi percepţia societăţii civile asupra celor ce au ca menire tocmai aplicarea corectă a Legii.

Reluarea dialogului rămâne singura modalitate de detensionare a situaţiei create şi de restabilire a unei colaborări instituţionale normale între avocaţi şi judecători, în vederea asigurării calităţii şi eficienţei justiţiei, colaborare asupra căreia insistă, deloc întâmplător, şi Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni.

av. Sorin Dumitru RUSU
Decanul Baroului Suceava

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti