Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM a declanșat procedura de alegeri pentru un nou membru, reprezentant al tribunalelor
08.01.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În cursul zilei de  miercuri, 8 ianuarie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat șase hotărâri cu privire la alegerea noului membru CSM, reprezentant al tribunalelor.

O hotărâre este legată de data adunărilor generale cu privire la alegerea membrului CSM – Hotărârea nr. 1 din 6 ianuarie 2014. Adunarea generală va avea loc pe fata de 5 mai 2014 la ora 13:00, candidaturile vor fi depuse în perioada 9-29 ianuarie 2014, potrivit acestei hotărâri ce se publică în Monitorul Oficial al României.

A doua decizie este cu privire la calendarul desfășurării procedurii alegerilor – Hotărârea nr. 2 din 6 ianuarie 2014. Calendarul urmează a fi publicat pe pagina de internet a CSM și va fi transmis spre afișare la curțile de apel și tribunale.

A treia hotărâre vizează componența Comitetului electoral permanent – Hotărârea nr. 3 din 6 ianuarie 2014. Stabilește componența Comitetului Electoral Permanent: judecătorul Horațius Dumbravă, membru al CSM, procurora Florentina Gavadia, membru al CSM, judecătoarea Mona-Lisa Neagoe, membru CSM, precum și membrii supleanți ai Comitetului Electoral Permanent: judecătorul Marius Tudose Badea, membru al CSM și procurorul Bogdan Gabor, membru al CSM. De asemenea, desemnează ca președinte pe judecătorul Horațius Dumbravă și ca vicepreședinte pe procurora Florentin Gavadia.

A patra hotărâre este cu privire la anunțul pentru alegerea membrului CSM – Hotărârea nr. 4 din 6 ianuarie 2014. Anunțul pentru alegerea membrului CSM va fi publicat pe pagina de internet a acestuia și va fi transmis pentru afișare tribunalelor.

A cincea hotărâre este Hotărârea nr.1 din 8 ianuarie 2014 – înscriere liste electorale a judecătorilor care se află în concediu prenatal, de maternitate, de îngrijire copil, precum și a celor aflați în concediu medical sau concediu fără plată.

A șasea se referă la modalitatea de întocmire a listei electorale cu privire la Tribunalul Militar Teritorial București –  Hotărârea nr. 2 din 8 ianuarie 2014.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti