Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM a declanșat procedura de alegeri pentru un nou membru, reprezentant al tribunalelor


8 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În cursul zilei de  miercuri, 8 ianuarie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat șase hotărâri cu privire la alegerea noului membru CSM, reprezentant al tribunalelor.

O hotărâre este legată de data adunărilor generale cu privire la alegerea membrului CSM – Hotărârea nr. 1 din 6 ianuarie 2014. Adunarea generală va avea loc pe fata de 5 mai 2014 la ora 13:00, candidaturile vor fi depuse în perioada 9-29 ianuarie 2014, potrivit acestei hotărâri ce se publică în Monitorul Oficial al României.

A doua decizie este cu privire la calendarul desfășurării procedurii alegerilor – Hotărârea nr. 2 din 6 ianuarie 2014. Calendarul urmează a fi publicat pe pagina de internet a CSM și va fi transmis spre afișare la curțile de apel și tribunale.

A treia hotărâre vizează componența Comitetului electoral permanent – Hotărârea nr. 3 din 6 ianuarie 2014. Stabilește componența Comitetului Electoral Permanent: judecătorul Horațius Dumbravă, membru al CSM, procurora Florentina Gavadia, membru al CSM, judecătoarea Mona-Lisa Neagoe, membru CSM, precum și membrii supleanți ai Comitetului Electoral Permanent: judecătorul Marius Tudose Badea, membru al CSM și procurorul Bogdan Gabor, membru al CSM. De asemenea, desemnează ca președinte pe judecătorul Horațius Dumbravă și ca vicepreședinte pe procurora Florentin Gavadia.

A patra hotărâre este cu privire la anunțul pentru alegerea membrului CSM – Hotărârea nr. 4 din 6 ianuarie 2014. Anunțul pentru alegerea membrului CSM va fi publicat pe pagina de internet a acestuia și va fi transmis pentru afișare tribunalelor.

A cincea hotărâre este Hotărârea nr.1 din 8 ianuarie 2014 – înscriere liste electorale a judecătorilor care se află în concediu prenatal, de maternitate, de îngrijire copil, precum și a celor aflați în concediu medical sau concediu fără plată.

A șasea se referă la modalitatea de întocmire a listei electorale cu privire la Tribunalul Militar Teritorial București –  Hotărârea nr. 2 din 8 ianuarie 2014.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii