Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Alba. Act de solidaritate cu protestul colegilor avocați din Baroul Vâlcea
08.01.2014 | Ioan RUS

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Avocații din Baroul Alba au luat la cunoștință, cu revoltă și indignare, de măsura abuzivă și ilegală a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de evacuare a avocaților din Baroul Vâlcea din spațiul deținut în incinta judecătoriei de peste 70 de ani.

Măsura comunicată în Ajunul Crăciunului și pusă în aplicare în Preziua Anului Nou evidențiază lipsa de respect față profesia de avocat și formele de organizare a acesteia, încălcarea normelor legale privind raporturile dintre autoritatea judecătorească și barourile de avocați, participante la actul de înfăptuire a justiției în România.

Avocații din Baroul Alba se solidarizează cu protestul public al avocaților din Baroul Vâlcea și cu formele de protest prevăzute a fi declanșate începând cu data de 7 ianuarie 2014 și solicităm luarea următoarelor măsuri:
– Ministerului Justiției – să dispună conducerii administrative a Tribunalului Vâlcea să ia măsuri pentru ca Judecătoria Râmnicu Vâlcea să elibereze și să pună la dispoziția Baroului Vâlcea spațiul deținut în Judecătoria Râmnicu Vâlcea;
– Consiliului Superior al Magistraturii – să se sesizeze și să dispună efectuarea unei anchete în urma căreia să se aplice sancțiunile corespunzătoare față de persoanele vinovate de evacuarea avocaților din spațiul deținut în clădirea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea;

Considerăm că și cei care se află la conducerea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea trebuie să cunoască și să respecte dispozițiile art. 79 din Legea nr. 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat, potrivit căruia toate instanțele judecătorești sunt obligate să asigure în sediile acestora, în mod obligatoriu și gratuit, spațiile destinate desfășurării activității serviciilor de asistență judiciară organizate de barourile de avocați.

Av. Ioan RUS
Decanul Baroului Alba

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti