« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Alba. Act de solidaritate cu protestul colegilor avocați din Baroul Vâlcea
08.01.2014 | Ioan RUS

JURIDICE - In Law We Trust

Avocații din Baroul Alba au luat la cunoștință, cu revoltă și indignare, de măsura abuzivă și ilegală a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de evacuare a avocaților din Baroul Vâlcea din spațiul deținut în incinta judecătoriei de peste 70 de ani.

Măsura comunicată în Ajunul Crăciunului și pusă în aplicare în Preziua Anului Nou evidențiază lipsa de respect față profesia de avocat și formele de organizare a acesteia, încălcarea normelor legale privind raporturile dintre autoritatea judecătorească și barourile de avocați, participante la actul de înfăptuire a justiției în România.

Avocații din Baroul Alba se solidarizează cu protestul public al avocaților din Baroul Vâlcea și cu formele de protest prevăzute a fi declanșate începând cu data de 7 ianuarie 2014 și solicităm luarea următoarelor măsuri:
– Ministerului Justiției – să dispună conducerii administrative a Tribunalului Vâlcea să ia măsuri pentru ca Judecătoria Râmnicu Vâlcea să elibereze și să pună la dispoziția Baroului Vâlcea spațiul deținut în Judecătoria Râmnicu Vâlcea;
– Consiliului Superior al Magistraturii – să se sesizeze și să dispună efectuarea unei anchete în urma căreia să se aplice sancțiunile corespunzătoare față de persoanele vinovate de evacuarea avocaților din spațiul deținut în clădirea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea;

Considerăm că și cei care se află la conducerea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea trebuie să cunoască și să respecte dispozițiile art. 79 din Legea nr. 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat, potrivit căruia toate instanțele judecătorești sunt obligate să asigure în sediile acestora, în mod obligatoriu și gratuit, spațiile destinate desfășurării activității serviciilor de asistență judiciară organizate de barourile de avocați.

Av. Ioan RUS
Decanul Baroului Alba

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.