Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Trimitere preliminară formulată de o instanţă din România (Curtea de Apel Bacău) înregistrată la Curtea de Justiţie: C-13/14, Municipiul Piatra Neamț. UPDATE: Cererea instanței din Bacău este inadmisibilă
25.06.2014 | Daniel-Mihail ȘANDRU

JURIDICE - In Law We Trust

25 iunie 2014: Prin Ordonanţa Curţii din 12 iunie 2014, cererea de decizie preliminară formulată de Curtea de Apel Bacău (România) prin decizia din 7 ianuarie 2014 (cauza C-13/14) este declarată în mod vădit inadmisibilă.

***

20 ianuarie 2014: Curtea de  Apel Bacău a formulat o nouă trimitere preliminară, care potrivit încheierii din 17 decembrie 2013, cu următoarele întrebări, înregistrate la Curtea de Justiție la data de 15 ianuarie 2013:

1) Dacă tratatele şi regulamentele comunitare se opun ca legislaţia unui stat membru al Uniunii Europene, care prevede sancţiuni de drept material cu caracter contravenţional, să se aplice retroactiv unor contracte de achiziţie publică, finanţate din bugetul Uniunii Europene, încheiate înainte de intrarea în vigoare a legii interne.
2) Dacă tratatele şi regulamentele Uniunii Europene se opun legislaţiei unui stat membru care instituie o prezumţie absolută de producere a unui prejudiciu şi care ar rezulta din simpla constatare a încălcării unor reguli de formă aplicabile procedurii încheierii contractului de achiziţie publică.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

Mihai ȘANDRUPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Trimitere preliminară formulată de o instanţă din România (Curtea de Apel Bacău) înregistrată la Curtea de Justiţie: C-13/14, Municipiul Piatra Neamț. UPDATE: Cererea instanței din Bacău este inadmisibilă”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Să sperăm că se va trimite o a doua cerere, prin care Curtea de Apel Bacău va arăta că a înțeles maniera prin care trebuie să formuleze o cerere de decizie preliminară. Curtea a declarat pe procedură cererea ca fiind inadmisibilă, și nu pe fond. Ca atare, obligația de trimitere, dacă instanța de trimitere este ultimă în grad și dacă nu avem excepțiile CILFIT (fiind evident ca nu avem, din moment ce instanța trimisese o cerere), încă există.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.