« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Trimitere preliminară formulată de o instanţă din România (Curtea de Apel Bacău) înregistrată la Curtea de Justiţie: C-13/14, Municipiul Piatra Neamț. UPDATE: Cererea instanței din Bacău este inadmisibilă
25.06.2014 | Daniel-Mihail ȘANDRU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

25 iunie 2014: Prin Ordonanţa Curţii din 12 iunie 2014, cererea de decizie preliminară formulată de Curtea de Apel Bacău (România) prin decizia din 7 ianuarie 2014 (cauza C-13/14) este declarată în mod vădit inadmisibilă.

***

20 ianuarie 2014: Curtea de  Apel Bacău a formulat o nouă trimitere preliminară, care potrivit încheierii din 17 decembrie 2013, cu următoarele întrebări, înregistrate la Curtea de Justiție la data de 15 ianuarie 2013:

1) Dacă tratatele şi regulamentele comunitare se opun ca legislaţia unui stat membru al Uniunii Europene, care prevede sancţiuni de drept material cu caracter contravenţional, să se aplice retroactiv unor contracte de achiziţie publică, finanţate din bugetul Uniunii Europene, încheiate înainte de intrarea în vigoare a legii interne.
2) Dacă tratatele şi regulamentele Uniunii Europene se opun legislaţiei unui stat membru care instituie o prezumţie absolută de producere a unui prejudiciu şi care ar rezulta din simpla constatare a încălcării unor reguli de formă aplicabile procedurii încheierii contractului de achiziţie publică.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

Mihai ȘANDRU

 
Secţiuni: Achiziții publice, CJUE, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Trimitere preliminară formulată de o instanţă din România (Curtea de Apel Bacău) înregistrată la Curtea de Justiţie: C-13/14, Municipiul Piatra Neamț. UPDATE: Cererea instanței din Bacău este inadmisibilă”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Să sperăm că se va trimite o a doua cerere, prin care Curtea de Apel Bacău va arăta că a înțeles maniera prin care trebuie să formuleze o cerere de decizie preliminară. Curtea a declarat pe procedură cererea ca fiind inadmisibilă, și nu pe fond. Ca atare, obligația de trimitere, dacă instanța de trimitere este ultimă în grad și dacă nu avem excepțiile CILFIT (fiind evident ca nu avem, din moment ce instanța trimisese o cerere), încă există.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD