Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Omor deosebit de grav. Trimitere în judecată
09.01.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

PICCJ. Omor deosebit de grav. Trimitere în judecată.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus prin rechizitoriu, la data de 16 decembrie 2013, trimiterea în judecată a inculpaţilor Ţ.I. şi B.I. (condamnaţi în alte cauze pentru fapte identice), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav (două victime).

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada 1996-2000, între cei doi inculpaţi a existat o relaţie de prietenie.
I. La sfârşitul lunii mai începutul lunii iunie 1998, inculpatul Ţ.I., consătean cu victima O.I., a aflat că aceasta din urmă doreşte să îşi vândă garsoniera situată în localitatea Piteşti, oferindu-şi ajutorul. Intenţia reală a inculpatului, însă, era să o ucidă pe victimă, urmând să-i vândă în mod fraudulos garsoniera. În acest scop, în cursul lunii iunie 1998, cei doi inculpaţi au ucis-o pe victima O.I., căreia i-au oferit o băutură preparată din alcool, antigel şi somnifere. După uciderea lui O.I., pentru a zădărnici urmărirea penală, inculpaţii i-au ascuns cadavrul într-un loc rămas nedescoperit până la data întocmirii rechizitoriului. Intenţia inculpatului Ţ.I. de a intra în posesia garsonierei, fapt ce a constituit mobilul crimei, este susţinută şi de demersurile ulterioare ale acestuia, constând în vinderea efectivă a bunului imobil.
După vânzarea garsonierei, pentru a crea aparenţa că O.I. este în viaţă, inculpatul Ţ.I. a plăsmuit în numele victimei 3 scrisori adresate membrilor familiei sale, din conţinutul cărora reieşea că acesta se află la muncă în Grecia şi că s-a însurat, având şi un copil de 6 luni, sens în care a anexat şi o fotografie cu un bebeluş.

II. Urmărind acelaşi mobil şi folosind acelaşi mod de operare, în luna decembrie a anului 1998, inculpaţii Ţ.I. şi B.I. l-au ucis pe B.J. Decesul victimei s-a produs după ce aceasta a consumat o băutură preparată de cei doi inculpaţi dintr-un amestec de alcool, antigel şi somnifere. După uciderea acesteia, pentru a zădărnici urmărirea penală, inculpaţii au aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de pe raza unei comune din judeţul Argeş.
Fântâna în care a fost aruncat cadavrul lui B.J. este aceeaşi cu cea în care, ulterior, inculpatul Ţ.I. a aruncat cadavrul lui B.I., o altă victimă acestuia, faptă pentru care se află în prezent în executarea unei pedepse cu închisoarea.
La fel ca în cazul decesului O.I., inculpatul Ţ.I. a încercat să creeze aparenţa că victima B.J. este în viaţă, redactând, prin intermediul unor persoane, două bilete pe care le-a pus în uşa apartamentului victimei, acolo unde au fost găsite de către un frate al acesteia.

De menţionat faptul că suplimentul expertizei medico-legale antropologice a concluzionat că ingerarea unei băuturi care conţine alcool, antigel şi somnifere poate produce decesul unei persoane, alcoolul potenţând efectul somniferelor, situaţie în care decesul poate surveni după administrarea unor doze mai mici decât cele letale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.