Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Cerere de apărare a reputației profesionale admisă pentru un judecător al ICCJ


10 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Planul Consiliului Superior al Magistraturii a admis joi, 9 ianuarie 2014, cererea de apărare a reputației profesionale formulată de Sofica Dumitrașcu, judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit unui comunicat.

Admiterea cererii vine ca răspuns la analiza făcută de CSM cu privire la rezultatele verificărilor ce au fost efectuate de Serviciul de Inspecție pentru judecători al Inspecției Judiciare, în data de 19 noiembrie 2013, ca urmare a cererii depuse de Sofica Dumitrașcu, judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu privire la apărarea reputației profesionale. Cererea a fost înaintată Inspecției Judiciare din cauza articolelor ce au apărut în mass-media audiovizuală, atât pe site-ul Lumea Justiției cât și la emisiunile difuzate începând cu data de 12 august 2013 de către posturile Antena 3, Realitatea TV și România TV, prin care s-au făcut referiri la implicarea acesteia în așa-zisa activitate infracțională reținută în sarcina judecătoarei Veronica Cîrstoiu.

Plenul CSM a apreciat că afirmațiile vehiculate în mass-media dar și pe internet aduc atingere reputației profesionale a judecătoarei Sofica Dumitrașcu.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii