Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul Dolj. Cardul CCBE de identitate pentru avocații definitivi
10.01.2014 | JURIDICE.ro

Baroul Dolj a publicat joi, 9 ianuarie 2014, un comunicat privind cardul Consiliului Barourilor Europene (CCBE) de identitate pentru avocații definitivi din cadrul Baroului.

Conform Hotărârii nr. 852/14.12.2013 a Consiliului U.N.B.R. de modificare a statutului, avocaţii definitivi se legitimează, în toate cazurile, cu un card prevăzut cu cip de proximitate, conform modelului prevăzut în contractul de licenţă încheiat între U.N.B.R. şi Consiliul Barourilor Europene.

Baroul Dolj este implicat în derularea unui Proiect-pilot pentru tipărirea și distribuirea cardurilor de identitate profesională tip CCBE, carduri ce vor deveni, pentru barourile din Proiectul-pilot, document de identitate profesională al avocaţilor definitivi, acestea fiind emise de către Uniunea Națională a Barourilor din România.

Începând cu ziua de vineri, 10 ianuarie 2014, un număr de 433 de avocați definitivi vor putea ridica de la secretariatul baroului cardul de identitate profesională tip CCBE pentru avocații definitivi. Acest card înlocuiește cardul eliberat până în prezent pentru avocații definitivi din Baroul Dolj. În ceea ce privește avocații stagiari, aceștia vor primi carduri în format clasic pentru anul 2014.

Cardurile de identitate pentru avocații definitivi eliberate deja de Baroul Dolj își încetează valabilitatea la data de 31 ianuarie 2014. De la data de 10 ianuarie 2014 nu vor mai fi eliberate cardurile clasice de identitate pentru avocații definitivi.

Cardul conține informații profesionale în format digital, se emite pentru o perioadă de valabilitate de cinci ani și costă 55 lei pentru întreaga perioadă de valabilitate, costul acestuia fiind suportat de către avocat după cum urmează: 15 lei la eliberarea cardului cu viza anuală pentru anul 2014 și 10 lei la aplicarea fiecărei vize anuale pentru următorii patru ani.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.