Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Adrian Năstase a fost exclus din avocatură
13.01.2014 | JURIDICE.ro

Consiliul Baroului București a decis luni, 13 ianuarie 2014, excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase pentru că a afectat imaginea profesiei după ce a fost condamnat a doua oară la închisoare cu executare, potrivit Agerpres.ro.

Av. Ion Ilie-Iordăchescu, decanul Baroului București, a declarat: ”Adrian Năstase a fost exclus pe temeiul nedemnității profesionale, având în vedere că a suferit două condamnări cu detenție, cum bine știți, una de doi ani, pe care se consideră că a executat-o în urma eliberării condiționate, și cea de-a doua de patru ani, pusă în executare la Penitenciarul Rahova în momentul de față”.

Decanul a precizat că s-a decis și excluderea fostului senator Cătălin Voicu pe motivul nerespectării demnității profesionale de avocat, însă ambele decizii pot fi atacate la Consiliul UNBR dacă cei în cauză doresc acest lucru.

În cazul lui Adrian Năstase, Ion Ilie-Iordăchescu a ținut să menționeze că în 2013 nu s-a decis excluderea din avocatură a fostului premier întrucât prima condamnare a acestuia nu era de natură să afecteze imaginea profesiei: ”Considerându-se că era prima condamnare și că nu ar fi avut legătură cu atribuțiile, competențele profesiei de avocat, acest consiliu a apreciat că nu trebuie exclus din profesia de avocat. Dar astăzi a discutat din altă perspectivă, creându-se o nouă conjunctură, cea de-a doua condamnare. Consiliul a fost nevoit să aprecieze că trebuie exclus din profesia de avocat”.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.