Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Adrian Năstase a fost exclus din avocatură


13 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Baroului București a decis luni, 13 ianuarie 2014, excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase pentru că a afectat imaginea profesiei după ce a fost condamnat a doua oară la închisoare cu executare, potrivit Agerpres.ro.

Av. Ion Ilie-Iordăchescu, decanul Baroului București, a declarat: ”Adrian Năstase a fost exclus pe temeiul nedemnității profesionale, având în vedere că a suferit două condamnări cu detenție, cum bine știți, una de doi ani, pe care se consideră că a executat-o în urma eliberării condiționate, și cea de-a doua de patru ani, pusă în executare la Penitenciarul Rahova în momentul de față”.

Decanul a precizat că s-a decis și excluderea fostului senator Cătălin Voicu pe motivul nerespectării demnității profesionale de avocat, însă ambele decizii pot fi atacate la Consiliul UNBR dacă cei în cauză doresc acest lucru.

În cazul lui Adrian Năstase, Ion Ilie-Iordăchescu a ținut să menționeze că în 2013 nu s-a decis excluderea din avocatură a fostului premier întrucât prima condamnare a acestuia nu era de natură să afecteze imaginea profesiei: ”Considerându-se că era prima condamnare și că nu ar fi avut legătură cu atribuțiile, competențele profesiei de avocat, acest consiliu a apreciat că nu trebuie exclus din profesia de avocat. Dar astăzi a discutat din altă perspectivă, creându-se o nouă conjunctură, cea de-a doua condamnare. Consiliul a fost nevoit să aprecieze că trebuie exclus din profesia de avocat”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii