Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Tabloul de bord privind mobilitatea în scop educaţional în UE
14.01.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii Tabloul de bord privind mobilitatea în UE, sprijinind astfel statele membre să elimine obstacolele în calea studiilor şi formării în străinătate şi să ajute tinerii să dobândească competenţele şi experienţa de care au nevoie pentru a spori capacitatea lor de inserţie profesională.

Rezultatele arată că Germania, Belgia, Spania, Franța și Italia dețin cele mai bune sisteme de sprijin public pentru promovarea posibilităților de studiu și de formare în străinătate și pentru consilierea studenților din învățământul superior.

Tabloul de bord privind mobilitatea priveşte toate cele 28 de state membre ale UE, precum și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Turcia, având la bază cinci factori cheie care influențează motivația tinerilor și capacitatea lor de a studia sau de a urma cursuri de formare în străinătate: informații și orientări privind oportunitățile de mobilitate, transferabilitatea ajutoarelor pentru student, cunoștințele de limbi străine, recunoașterea studiilor în străinătate (utilizarea ECTS și a suplimentului la diplomă), sprijin pentru studenții proveniți din medii defavorizate.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat: „Studiile și cursurile de formare în străinătate reprezintă o metodă excelentă de a dobândi experiență și competențe prețioase. Iată de ce UE a crescut considerabil finanțarea pentru mobilitate în cadrul noului program Erasmus+. Tabloul de bord privind mobilitatea ne permite să vedem pentru prima dată în ce măsură statele membre creează un mediu favorabil mobilității studenților, precum și aspectele care ar putea fi îmbunătățite.”

Adina Elena OPREA

 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti