Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea normelor de aplicare a Programului Prima Casă


15.01.2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 22 din data de 13 ianuarie 2014 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 5/2014 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă”.

Prevederile actului normativ asigură continuarea programului „Prima casă” şi în anul 2014, alocându-se pentru acest an un plafon al garanţiilor în valoare de 1.200 milioane lei.

De asemenea, actul normativ stabileşte că în anul 2014 se pot emite garanţii, cu încadrarea în limita diferenţei rămase nealocată sau neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2013 şi a plafonului anului 2014. Suma reprezentând diferenţa rămasă nealocată sau neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2013 se publică pe site-ul FNGCIMM şi al Ministerului Finanţelor Publice până la data de 15 ianuarie 2014.
În cursul anului 2014, finanţatorii care au beneficiat de alocări din plafonul aferent anului 2013 vor utiliza integral şi cu prioritate faţă de plafonul anului 2014 diferenţele din sumele alocate şi neangajate până la data de 31 decembrie 2013, precum şi sumele nealocate în anul 2013.

Actul normativ mai introduce precizarea că Ministerul Finanţelor Publice şi finanţatorul, proporţional cu procentul de garantare, îşi pot exprima acordul cu privire la lucrările de intervenţie asupra imobilului în care se găsesc apartamente achiziţionate prin program.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro