Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Cadrul de desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare în anul 2014

15.01.2014 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 28 din data de 14 ianuarie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 5734/2013 privind cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2014-2015.

Actul normativ stabileşte cadrul general pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2014-2015, introducând mecanisme pentru ca instituţiile de învăţământ superior să elaboreze şi să aplice propriul regulament de organizare a admiterii în programele de studii oferite.
Potrivit legii, instituţiile de învăţământ superior organizează examene de admitere pentru fiecare ciclu de studii universitare.
Examenele de admitere se organizează pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de către fiecare instituţie de învăţământ superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Concursul pentru admiterea la toate formele de învăţământ ale studiilor universitare se poate organiza în sesiuni, înainte de începerea anului universitar.
Media generală minimă de admitere la studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat nu poate fi mai mică de 5 (cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent.
Media generală de admitere se calculează ca medie aritmetică sau medie ponderată a notelor obţinute la probele examenului de admitere.
La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţă, conform metodologiei proprii.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership