DNA-Constanța. Stabilirea unei valori diminuate a bunurilor aparținând autorității publice. Începere urmărire penală
15.01.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

DNA-Constanța. Stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice. Începere urmărire penală.
Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Constanța au început urmărirea penală față de următoarele persoane:
– B.V., primar al comunei Nicolae Bălcescu, jud. Constanța și C.N., viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu, jud. Constanța, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei activități de vânzare a acestora, săvârșită de cei care au atribuții de conducere;
– P.M., secretar al comunei Nicolae Bălcescu, jud. Constanța și O.I.A., în sarcina cărora s-a reținut complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei activități de vânzare a acestora, săvârșită de cei care au atribuții de conducere.
Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2008-2013, învinuiții B.V. și C.N., în calitate de primar și respectiv viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu, jud.Constanța, ajutați de învinuiții P.M. și O.I.A. au înstrăinat, în mai multe rânduri, numeroase terenuri aparținând domeniului privat al comunei Nicolae Bălcescu, jud. Constanța, la prețuri mult subevaluate (de 20 până la 60 de ori mai mici decât valoarea lor reală de piață) fiind provocat astfel un prejudiciu unității administrativ teritoriale de peste 200.000 euro.
Celor patru învinuiți li s-au prezentat acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
:: sursa: www.pna.ro