Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Cerere de apărare a reputației profesionale admisă pentru un judecător al Tribunalului Dolj


17 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis joi, 16 ianuarie 2014, cererea de apărare a reputației profesionale formulată de judecătorul Hartmann Tiberiu-Ioan din cadrul Tribunalului Dolj, potrivit unui comunicat al CSM.

Această cerere a fost înaintată de judecător în urma afirmațiilor făcute de Lia Olguța Vasilescu, primar al Municipiului Craiova, cu privire la nemulțumirea sa în cazul admiterii, prin decizia civilă nr.23 din data de 15 octombrie 2013 pronunțată de Tribunalul Dolj, a apelului declarat de reclamanta Fotbal Club U Craiova, împotriva sentinței civile nr. 11050 din 22 august 2013 pronunțată de Judecătoria Craiova, sentință ce a fost complet schimbată. Decizia a fost dată într-un complet de doi judecători, calitatea de președinte având-o judecătorul Hartmann Tiberiu-Ioan. Afirmațiile Liei Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, au fost preluate de cotidienele locale Gazeta de Sud și Cuvântul Libertății.

Plenul CSM a apreciat că afirmațiile făcute de Lia Olguța Vasilescu, primar al Municipiului Craiova, preluate și vehiculate în mass-media, prin impactul asupra opiniei publice, dar și prin natura lor asupra acesteia, au lezat reputația profesională a lui Hatmann Tiberiu-Ioan, judecător în cadrul Tribunalului Dolj și astfel a decis că cererea de apărare a reputației profesionale este întemeiată și a procedat la admiterea ei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii