Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Procedura de verificare a comportamentului candidaţilor admişi la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare


20 ianuarie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 38 din data de 17 ianuarie 2014 a fost publicată Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 646/2013 pentru aprobarea Procedurii de efectuare a verificărilor asupra activităţii şi comportamentului candidaţilor declaraţi „admis” la concursul de admitere în Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Potrivit actului normativ, verificarea activităţii şi comportamentului candidaţilor declaraţi „admis” în urma concursului de admitere în Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna se efectuează de structurile de resurse umane, de regulă din unităţile care i-au recrutat, numai cu privire la candidaţi, fără a implica verificări asupra rudelor sau afinilor acestora.
Obiectivele urmărite cu ocazia verificărilor asupra activităţii şi comportamentului unui candidat sunt cele stabilite în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului justiţiei nr. 2412/C/2013.
Verificarea efectivă se realizează prin deplasarea în teren, respectiv la domiciliul declarat, la unitatea de învăţământ, la ultimul loc de muncă, după caz, precum şi prin culegerea de informaţii specifice de la organele de poliţie, administraţia publică locală sau alte instituţii abilitate.
Unităţile penitenciare solicită instituţiilor abilitate verificarea antecedentelor contravenţionale sau penale ale candidatului, în evidenţele operative.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro