Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, luare și dare de mită. Condamnări definitive
21.01.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA. Abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, luare și dare de mită. Condamnări definitive.

În minuta deciziei penale nr. 11 din 21 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul P.S.A., director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Argeş (în perioada 2005 – 2008), fost deputat în Parlamentul României, la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei: de a fi ales în autoritățile de publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată și fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu o infracțiune asimilată unor infracțiuni de corupție.

Condamnă pe inculpatul Z.C., primar al comunei Bradu, judeţul Argeş (în perioada 2000 – 2008), la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei: de a fi ales în autoritățile de publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual și uz de fals în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție, în formă continuată și două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată.

Condamnă pe inculpata P.E.-C., la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei: de a fi ales în autoritățile de publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită, două infracțiuni complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată, complicitate la infracțiunea de fals intelectual în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de uz de fals, în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție.

Obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 16 iunie 2010.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Andreea  DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti