Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, luare și dare de mită. Condamnări definitive


21 ianuarie 2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DNA. Abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, luare și dare de mită. Condamnări definitive.

În minuta deciziei penale nr. 11 din 21 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul P.S.A., director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Argeş (în perioada 2005 – 2008), fost deputat în Parlamentul României, la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei: de a fi ales în autoritățile de publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată și fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu o infracțiune asimilată unor infracțiuni de corupție.

Condamnă pe inculpatul Z.C., primar al comunei Bradu, judeţul Argeş (în perioada 2000 – 2008), la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei: de a fi ales în autoritățile de publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual și uz de fals în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție, în formă continuată și două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată.

Condamnă pe inculpata P.E.-C., la pedeapsa de 5 ani închisoare şi interzicerea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei: de a fi ales în autoritățile de publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită, două infracțiuni complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată, complicitate la infracțiunea de fals intelectual în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de uz de fals, în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracțiunea asimilată unor infracțiuni de corupție.

Obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 16 iunie 2010.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Andreea  DOBRIN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică