TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Plățile în numerar între persoane fizice vor fi limitate
22.01.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Ministerul Finanțelor Publice a promovat un proiect de lege prin care limitează tranzacțiile în numerar între persoane fizice la 10.000 lei, iar cele între persoane juridice la 5.000 lei, jumătate din valoarea actuală, potrivit Ziare.com.

Daniel Chițoiu, ministrul finanțelor, informează că măsura a fost discutată în cadrul ministerului în luna septembrie a anului 2012, urmând să fie promovată până la finalul lunii februarie 2014, și face parte dintr-un pachet mai larg ce își propune reducerea evaziunii fiscale și îmbunătățirea colectării veniturilor bugetare.

Plățile în numerar constituie motorul evaziunii fiscale, centrele comerciale en-gros de legume-fructe, de bunuri de consum realizând aproape 99% din operațiuni în această formă. În ceea ce privește persoanele fizice, ministrul a declarat: ”O persoană fizică nu se va mai duce cu geanta plină cu bani să cumpere terenuri, case, mașini”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate